Pallo-Iirot kertaalleen kylvettänyt KaaPo vastaan Äijänsuolle

23.3.2018

Pallo-Iirot - KaaPo
Pallo-Iirot - KaaPo

Raumalaiset kohtasivat KaaPon helmikuun alkupuolella ja silloin Kaarinassa pelattu harjoitusottelu ei jättänyt voittajasta epäselvyyttä. KaaPo voitti ottelun selkein 5-0 lukemin.

Paljon on kuitenkin vettä virrannut Rauman ganaalissa tuon ottelun jälkeen. Ainakin kuvitteelllisesti. Pallo-Iirot on saanut pikkuhiljaa peliään ja tekemistään harjoituskentän kautta uomiinsa. Viimeiset pelit ovat jo näyttäneet lupaavilta sarjakauden avausta ajatellen. Viikko sitten lauantaina Pallo-Iirot murskasi tulevan kauden vastustajansa FC Inter2:n 4-0 (1-0) lukemin.

KaaPo taas tulee varmasti olemaan kova vastus, sillä Kakkoseen noussut kaarinalaisryhmä on vahvistunut tulevalle kaudelle. Raumalaisittain onkin mielenkiintoista nähdä pelaako keskikenttämies Mikko Valtanen ensimmäistä kertaa vastustajan paidassa Äijänsuolla. Toinen Iirojen kasvatti Niklas Kuusio on ollut totutun tehokas harjoituskaudella.

Koko uransa Pallo-Iiroja edustanut Valtanen vaihtoi KaaPo:n nuttuun, mutta Iirot sai korvaajan omista kasvateista kun Kakkosessa Musan Salamassa kovalla tasolla pelannut Nico Rinne teki paluun keltapaitoihin.

Kuluneesta harjoituskaudesta Rinne kommentoi seuraavasti.

- Tekeminen on ollut nousujohteista ja viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut isoin harppaus eteenpäin. Olemme löytäneet yhteisen suunnan joukkueena. Pari viime peliä on myös antanut itseluottamusta ja olemme nähneet, että pystymme pelaamaan halutulla tavalla, Rinne puntaroi.

MuSa:ssa Rinne löysi itsensä uudelleen jalkapalloilijana ja erityisesti keskikentän keskustasta kun aikaisemmin Rinnettä istutettiin usein laidalle. Peleissä Rinteen merkitys keskikentällä on ollut Pallo-Iiroille suuri.

- Keskikentän pohja on joka joukkueessa yksi tärkeimmistä pelipaikoista. Pyrin riistämään ja pelaamaan palloa isolla prosentilla omille. Mulla on tietysti myös iso rooli muiden ohjaamisessa erityisesti prässivaiheessa kun näkee pelin edessä.

- Yleisesti voi varmaan sanoa, että mitä vähemmän mun toiminta herättää huomiota, niin sen paremmin yleensä peli on mennyt, Rinne päättää.

Pallo-Iirojen harjoituskauden paras maalintekijä on ollut Mikael Lahtivuori 6:lla osumalla. Häntä säestävät Jussi Aalto ja Joonas Manzo 3:lla osumalla.

Sivussa Pallo-Iiroilta ottelusta on Jussi Aalto, joka parantelee FC Gute - ottelussa saamaansa vammaa. Aalto saattaa olla pelikunnossa kauden avauksessa. Juho Nurmi ei myöskään pelaa vielä lauantaina. Armeijassa olevat Konsta Siivonen ja Martti Ojala ovat myös sivussa. Maalivahti Henri Saarinen taas on siviilisyistä poissa huomisesta kokoonpanosta.

Testipelaajista Emenike Mbachu on mukana KaaPo:a vastaan.

Luvassa suppea tulosseuranta täältä. Vapaa pääsy, tervetuloa!