Pallo-Iirot vyöryi turkulaisten ylitse

17.3.2018Pallo-Iirot pelasi harjoituskauden tähän asti ehjimmän pelinsä ja ilahduttavasti paransi otteitaan pelin kuluessa. FC Inter2:lla ei ollut tänään mitään mahdollisuutta voittoon kun keltapaidat jyräsivät 4-0 (1-0) voittoon Emeniken, Mikael Lahtivuoren ja Joonas Manzon kahdella maalilla.

Pallo-Iirot esitteli ottelussa joukkueen kanssa viikon harjoitelleen Emenike Mbachun, joka pelasi täydet 90 minuuttia laidalla. Täydessä kunnossa mies ei ollut, mutta näytti pelin aikana useaan otteeseen fyysisyyttään ja erinomaisia keskityspalloja.

Sama mies aloitti maalinteon kun pelikellossa oli reilut 20 minuuttia pelattu.Kulman jälkitilanteesta pallo pyöri kahteen otteeseen turkulaisten ylärimassa kunnes boksin keskeltä Emenike otti pallon haltuun ja ampui pelivälineen voimalla verkon perukoille.

Muutama minuutti ennen maalia Pallo-Iirojen Aake Rapalalla oli loistopaikka viedä Iirot johtoon kun Emeniken ja kapteeni Eetu Kaipion esityöstä Rapala pääsi vetämään vastapalloon, mutta tämän Inter-vahti otti hyvin jalallaan kiinni.

Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirojen peli oli kohtuullista, mutta tietty terävyys puuttui eikä tilanteissa oltu täysin pelin sisällä. Vierailijat saivat lyhyitä jaksoja kotijoukkueen alueelle, mutta puolittaisetkin maalipaikat olivat käytännössä yhden käden sormin laskettavissa. Maalivahti Panu Erama pokkasi melko helpon nollapelin. Muutamat tilanteet Iirojen puolustuslinja hoiti mallikkaasti Eetu Setäsen ja Aleksi Pihlaisen johdolla.

Pallo-Iirot sai paineen kautta lukuisia kulmia ensimmäisellä puoliajalla, mutta maalin lisäksi tilanteet jäivät puolivaarallisiksi hässäköiksi maalin edustalla.

 

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua

Puoliajalla valmennusjohto terävöitti muutamia taktisia yksityiskohtia ja pelaajat vaativat lisää terävyyttä kentälle. Puoliaika olikin täydellistä kotijoukkueen näytöstä ja päävalmentaja Akusti Salonen oli erityisen tyytyväinen laitapuolustajien Mikael Nurmen ja Aleksi Toivosen pelaamiseen.

- Mikael Nurmi paransi huomattavasti alkukankauden jälkeen ja oli toisella puoliajalla meidän paras pelaajamme. Loistavasti sijoittui ja rakensi peliä. Vahva esitys Miksulta.

Toista puoliaikaa oli vanhentunut tuomari Marko Niemisen pillin vihellyksen jälkeen 11 minuuttia kun hyvällä tasolla pelannut toppari Eetu Setänen vapautti tarkalla syötöllä Joonas Manzon läpiajoon. Manzo kuoletti pallon taitavasti rinnallaan ja sijoitti pallon varmasti ohi maalivahdin. Miehen tuuletuksista päätelleen maali maistui makealta.

Tunnin kohdalla jälleen laatujälkeä tehnyt Nico Rinne tuli vaihtoon ja Miika Pertola otti miehen paikan kentältä. Jos tänään toimivat laitapuolustajien peli, niin samaa voi sanoa laiturien otteista. Mikael Lahtivuori oli jatkuvasti vaarallinen ja ohitti vastustajien puolustajia useaan otteeseen leikaten suoraviivaisesti boksiin. Toisella laidalla Emenike oli myös hyvä, vaikka hieman katosi kuvasta ottelun edetessä.

Pallo-Iirojen kolmas maali oli upeaa katseltavaa. Katsomossa oltiin jo lanseeraamassa "sexy football" termiä kun Aake Rapala vapautti Pallo-Iirojen harjoituskauden parhaan maalintekijän Mikael Lahtivuoren läpiajoon. Kuudes maali syntyi upealla lobbylla yli vastaan tullen Inter-vahdin.

Ottelun lopussa Joonas Manzo iski pelin toisen maalinsa lähietäisyydeltä. Tällä kertaa alustajana toimi Emenike Mbachu.

Pallo-Iiroilta oli ottelusta sivussa loukkaantuneet Jussi Aalto, Konsta Siivonen, Juho Nurmi, Martti Ojala sekä kuumeinen Valtteri Veijanen. Kun vielä A-junnujen mukana oli Juuso ja Eetu Snicker, Topias Silvennoinen sekä Jere Niiranen, niin Iirojen avuksi riensivät viime kauden pelaaja Jouni Tukiainen sekä Juho Tórkkeli. Molemmat saivat minuutteja.

Myös Roope Virtanen tuli pelissä vaihdosta sisään ja ilahdutti yleisöä muutamalla näyttävällä suorituksella.

- Olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen. Pelimme alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä kuin pitäisikin kun kauden alkamiseen on aikaa vajaa kuukausi. Olemme olleet muutosprosessissa, mutta nyt alkaa näyttämään siltä, että olemme kaikki pikkuhiljaa samalla sivulla, päävalmentaja Akusti Salonen iloitsi ottelun jälkeen.

Pallo-Iirojen kotipelien sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna kun vastaan asettuu Kakkoseen noussut KaaPo. Tervetuloa!