Peliään ottelun edetessä parantanut Pallo-Iirot voittoon

13.1.2018FC Interin A-junioreita vastaan pelattu ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirojen tekeminen oli paikoitellen huolimatonta ja etenkin syöttötyöskentely jätti paljon toivomisen varaa. Kaarinassa pelatun ottelun kotijoukkue FC Inter taas iski vaarallisesti vastaan ja käänsi tehokkaasti peliä. Keltapaidoista löytyi monta onnistujaa, mutta etenkin testipelaajana mukana ollut kahden maalin mies Mikael Lahtivuori pelasi vahvan ottelun.

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla valmennusjohto näki vaisusta syöttöpelistä huolimatta paljon hyvää. Etenkin Pallo-Iirojen prässipelaaminen oli tehokasta ja vauhdikasta. Tämä alkoi myös näkymään vastustajan tekemisessä ottelun edetessä.

Pallo-Iirot ei saanut luotua erityisen vaarallisia paikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Muutaman maalipaikan lisäksi vierailijat hallitsivat palloa, mutta FC Interin vaarallisuus korostui pallon menetysten jälkeen. Ottelun avausmaali syntyi keskialueen pallon menetyksestä, jonka seurauksena sinipaidat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. FC Inter pelasi tilanteen oivallisesti ja tänään vahvan ottelun Iirojen maalin suulla pelannut Henri Saarinen ohitettiin varmasti.

Myös Pallo-Iirot sai kovalla prässillään voitettua monta tilannetta keskialueella, mutta pääosin heikkojen syöttöjen vuoksi tilanteet kuivuivat kokoon ennen kuin peliväline saatiin laadukkaille maalipaikoille.

FC Inter sai toisen ylivoimahyökkäyksen puolen tunnin kohdalla, mutta kotijoukkueen pelaajan yritys pysähtyi maalivahti Saarisen loistavaan reaktiotorjuntaan. Iirojen kannalta torjunta tuli tärkeään paikkaan.

 

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot jyrää vastustajan yli

Päävalmentaja Akusti Salonen antoi joukkueelle puoliajalla palautetta, mutta nostaen esiin myös asioita, joissa joukkue suoritti hyvin. Vierailijat loivatkin liukuhihnalta maalintekopaikkoja, mutta avausmaali nähtiin vasta 69 minuutin kohdalla kun vahvan ottelun pelannut Mikael Lahtivuori käytti nopeuttaan hyväksi ja juoksi vahvasti boksiin. Hallittu nosto leijaili maaivahdin yli takanurkkaan.

Iirot sai luotua useita pitkiä painostusjaksoja FC Interin alueelle ja oli ajan kysymys milloin pallo kaivettaisiin uudelleen maalista. Toiselle puoliajalle valmennusjohto teki myös vaihtoja kun Roope Virtanen teki tilaa Topias Silvennoiselle ja myöhemmin Juuso Snicker Aake Rapalalle. Roope Virtanen palasi vielä myöhemmin kentälle.

Pallo-Iiroilta puuttui peräti seitsemän pelaajaa kokoonpanosta, joten pelaajia jouduttiin kierrättämään ottelun aikana.

Johtomaali syntyi vain neljä minuuttia Iirojen avausmaalista. Jälleen asialla oli Lahtivuori, joka pääsi tälläämään kulman jälkitilanteesta pallon voimalla maaliin.

Maalin jälkeen ja toisella puoliajalla kokonaisuudessaan Pallo-Iirot loi tukuttain maalipaikkoja. Siedättävistä lukemista isoin kiitos menee FC Interin maalivahdille, joka torjui useita vetoja lähietäisyydeltä.

Roope Virtanen palasi kentälle reilun tunnin kohdalla kun keskikenttää Eetu Kaipion kanssa dominoinut Nico Rinne otettiin vaihtoon. Virtanen paransi suoritustaan huomattavasti vaihdon jälkeen ja alusti Aake Rapalalle reitin maalille. Rapala nosti pallon lähes identtisesti maalivahdin yli ja Iirot varmisti samalla voittonsa pelistä. Monipuoliselle Rapalalle myös vahva näyte pelaamisesta kärjessä.

- Parennettiin tänään peliä huomattavasti ottelun edetessä. Meille oli tärkeää saada onnistumisia, koska olemme jonkin verran muuttaneet pelaamistamme. Yhä paremmin pelitapamme alkoi sieltä näkymään, päävalmentaja Akusti Salonen iloitsi pelin jälkeen.

- Aina jää parannettavaa, mutta ottelun ajankohtaan nähden meiltä hyvä peli. Ja tärkeää on ottaa voittoja myös harjoituskaudella. Se tekee pääkopalle aina hyvää.

- Olin myös tyytyväinen hyökkäyspelaamisemme monipuolisuuteen ja prässäsimme kuten oli sovittu. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon peliä, päävalmentaja Akusti Salonen päättää.

Pallo-Iirojen seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina Alsecco stadionilla kun vastaan asettuu FC TPS:n A-juniorit.