Pallo-Iirot päätti kauden voittoon Juho Patolan maaleilla

29.9.2017Pallo-Iiroissa yli 160 maalia tehnyt Juho Patola iski Alsecco stadionin illassa kaksi maalia ja päätti Iirojen kauden Länsi-Suomen piirin Kolmosessa voitokkaasti. Pallo-Iirojen sijoitus oli lopulta 3.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Molemmat joukkueet loivat muutamia maalipaikkoja, vaikka miksikään pelilliseksi klassikoksi ottelu ei noussutkaan.

Pallo-Iirot lähti otteluun kohtuullisen hyvistä lähtökohdista. Pelikiellosta kokoonpanoon palasivat Jussi Aalto ja Miika Pertola. A-juniori-ikäinen maalivahti Matias Ussa jatkoi maalissa ja pelasi uransa ensimmäinen nollapelin miesten edustusjoukkueessa.

Ottelu alkoi tunnustellen. Kumpikaan joukkue ei saanut kovin montaa paikkaa luotua. Pallot karkailivat kummaltakin eikä kauniita syöttöketjuja nähty ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Ensimmäinen maalintekopaikka syntyi kun Aleksi Toivosen keskitys löysi täysin vapaana maalilla olleen Juho Patolan, mutta hyökkääjä ei saanut siirrettyä palloa maalin, vaan maalivahti Lassi Pyöli ehti väliin. Maalivahti Pyöli olikin ehdottomasti TuWe:n parhaimmistoa tänään torjuen muutaman läpiajon sekä täpärän tilanteen.

Pallo-Iirot aloitti maalinteon kun pitkän mylläkän jälkeen tänään jatkuvasti pahanteossa ollut Juho Patola siirsi pallon maalin edestä kattoon.

TuWe oli lähellä tasoitusta kun hyvän hyökkäyksen päätteeksi Ville Stylmanille avautui maalin edessä paikka. Pallo-Iirojen onneksi avopaikasta pallo leijui maalin yli.

Vaikka panosta ei ottelussa ollut käytännössä kummallakaan, niin mistään läpsyttelystä ei voitu kuitenkaan puhua. Kumpikin yritti ja välillä vauhtia oli ottelussa enemmän kuin järkeä.

Pallo-Iirot loi parhaimmat paikkansa kun usein Jussi Aallon jalasta lähti vapauttava syöttö laitoihin, joista pyrittiin nopeasti tuomaan pallo maalintekoalueelle. Ensimmäisen puoliskon 1-0 lukemat olivat oikeutetut.

 

Toisella puoliajalla TuWe alkaa väsyä

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla vierailijat alkoivat selvästi väsyä. Toista puoliaikaa oli pelattu vajaa vartti kun TuWe-puolustajan palautus maalivahdille epäonnistui täysin. Juho Patola kirmasi väliin ja kiersi maalivahti Pyölin ja baanaa oli vapaana reilu 20 metriä. Pallo maaliin ja kauden maalimäärä nousi neljääntoista.

Pallo-Iirot pelasi kolmella hyökkääjällä kun Juho Patola ja Stanley Ukwuoma aloittivat laidoilla. Keskelle nousi nuori Juuso Snicker. Myös Snicker pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään maalintekoa, mutta sivuverkkoa lähemmäksi taitava maalintekijä ei päässyt.

TuWe:n linjan takaa alkoi löytyä yhä enemmän tilaa ja Patola hyödynsi tilannetta surutta. Kolmesta läpiajosta Patola ei kuitenkaan saanut palloa enää maaliin, vaikka pallo ei kaukaa viistänyt ohi maalin.

Lopulta Pallo-Iirot sai haluamansa tästä pelistä ja pystyi hyvästelemään 185-päisen kotiyleisönsä voitolla.

Pallo-Iirot TV tarjoilee ottelun koosteen ja maalit sekä Aake Rapalan haastattelun täältä.

Pallo-Iirot palaa vielä päättyneeseen kauteen kapteeniston, päävalmentajan ja kilpailujaoston toimesta.

Kiitos kaikille mukana olleille!