Pallo-Iirot ansaitusti voittoon sarjakärjestä

16.9.2017Asetelma illan otteluun oli kutkuttava. Sarjakärki FC Åland oli yhdeksän ottelun voittoputkessa ja johti sarjaa kolmella pisteellä ennen KaaPoa. Pallo-Iiroilla oli mahdollisuus tehdä nousutaistelusta kutkuttavan, koska FC Åland ja KaaPo kohtaavat vielä toisensa sarjan viimeisessä ottelussa lokakuun alussa. Pallo-Iirot hallitsi Alsecco stadionilla kenttätapahtumia ja kapteeni Eetu Kaipion kahdella kauniilla maalilla otti revanssin ahvenanmaalaisista.

Ottelun asetelma oli raumalaisille edullinen sillä Pallo-Iirot pääsi peliin ilman paineita kun taas FC Ålandilla oli isot paineet saada pisteet matkaansa, jotta KaaPo pysyisi takana. Paineet näkyivätkin vieraiden otteissa sillä Pallo-Iirojen painaessa peliä tunteet kävivät sinipaitojen leirissä ajottain erittäin kuumina. Ottelun lopussa FC Ålandin päävalmentaja Alexander Semenov menetti kokonaan hermonsa ja joutui ajetuksi kentältä.

Ottelu alkoi kuitenkin vahvasti vierailijoiden komennossa. Pallo-Iirojen tekeminen kentällä oli ensimmäisen 20 minuuttisen löysää ja huolimatonta. FC Åland painoi peliä vahvasti Iirojen alueelle ja pelitavansa mukaisesti haki kaksinkamppailujen kautta tilanteita itselleen.

FC Ålandin maali syntyikin haastosta kun väkivahva kapteeni Johannes Nordström lähti boksissa ohittamaan tänään varman pelin pelannutta Aleksi Pihlaista ja miestä jouduttiin rikkomaan. Nordström asettautui itse pallon taakse ja ampui pelivälineen eri nurkkaan mihin maalivahti Panu Erama aavisti.

Kovin kauaa ei FC Ålandin juhlimista jouduttu raumalaisnäkökulmasta katsomaan kun kapteeni Eetu Kaipio viimeisteli oikea-aikaisen nousun jälkeen pallon kovaa takanurkkaan. Tilanne oli upeasti rakennettu kuvio ja Iirot varsin ansaitusti tasoihin.

Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana Iirot oli ottavana osapuolena, mutta tämän jälkeen pelin kulku kääntyi täysin. Pallo-Iirot hallitsi, loi enemmän maalipaikkoja ja löysi pelistään fyysisyyttä vastaamaan Ålandille.

 

"Tunteikas ja hyvä peli"

Puoliajalla päävalmentaja Kimmo Hörkkö vaihtoi kentälle Severi Kankkusen ja Stanley Ukwuoman. Tilaa tekivät Valtteri Veijanen ja Roope Virtanen. FC Ålandin pelitapa oli läpikäyty ja pallon menettäessään joukkue laski kaikki pelaajansa varjemaan boksiaan.

Pallo-Iirot käytti tämän hyvin hyväkseen ja sai luotua useita pitkiä palloralleja vierailijoiden maalin tuntumaan. Näistä syntyi tasoitusmaalin lisäksi useampi vaarallinen paikka. Lähellä maalintekoa olivat Stanley Ukwuoma ylärimavedollaan ja jatkotilanteesta Mikko Valtanen. Myös kärkipelaaja Juho Patola oli todella lähellä osua jo avauspuoliskolla, mutta kova veto meni vain vähän ohi alanurkan.

Lopulta erittäin kuumaksi mennyt ottelu ratkesi kun tänään jalalla vaikeuksissa ollut Andres Jansson joutui rikkomaan Juho Patolaa aivan rangaistusalueen edessä. Kapteeni Eetu Kaipio asettautui pallon taakse. Kuten monta kertaa tällä kaudella, niin tuosta paikasta Kaipio on vaarallisimmillaan. Tälläkin kertaa pallo sujahti ohi muurin FC Åland-maalin ylänurkkaan Anton Axbergin haroessa tyhjää.

Aivan ottelun loppupuolella Åland sai vielä luotua painetta Iirojen alueella, mutta nämä tilanteet selvitettiin kunnialla. Tuomari Miika Lähdesmäen viheltäessä kuuman ottelun päättyneeksi sai Iirot haluamansa revanssin ja samalla KaaPo nousi sarjakärkeen maalieron turvin.

- Tunteikas ja hyvä peli tänään. Oltiin ensimmäistä reilua varttia lukuunottamatta kuskin paikalla ja ansaittiin täysin voitto. Saimme tuollaisen hyvän tahtovaiheen päälle ja aloimme voittaa kaksintaisteluja. Työvoitto meille, valmentaja Sami Vahanto tuumasi pelin jälkeen.

Lauantaina yleisömäärä oli selvästi kauden heikoin, vain 185 katsojaa, mutta taatusti jokainen nautti näkemästään. Pallo-Iirojen pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina kauden viimeisellä vierasottelulla FC Bodaa vastaan. Kausi taas päätetään tästä viikon päästä perjantiana kotiottelulla TuWe:a vastaan.

Pallo-Iirot TV:n haastattelussa tänään vaihdosta kentälle tullut Severi Kankkunen. Lisäksi maalit ja tilanteet. Katso täältä.