Nappulaliigan valmentajaesittelyt: Ruusu Ahonen

4.9.2017


Pallo-Iirojen tavoitteena on esitellä kesän aikana kaikki Nappulaliigavalmentajat. Kahdentenatoista esittelyvuorossa on Ruusu Ahonen.

Kahdentenatoista haastatteluvuorossa on 18-vuotias Ruusu Ahonen, joka on ollut Pallo-Iirojen toiminnassa 9-vuotta pelaajana sekä kesätyöläisenä. Ruusu valmentaa Nappulaliigassa Swansea Nappuloita.

 

Mikä on oma jalkapallotaustasi? 

Halusin 9-vuotiaana Nappulaliigaan innostuttuani jalkapallosta veljeni ja naapurinpoikien kanssa kadulla pelaillessa. Kesän jälkeen menin Pallo-Iirojen ikäkausijoukkueeseen, jossa pelasin 15-vuotiaaksi asti. Lopetin muiden harrastusten viedessä, mutta haaveilen silloin tällöin pelaavani vielä joskus harrastetasolla. On ollut kivaa päästä valmentamisen kautta taas tekemisiin jalkapallon kanssa.

 

Miksi hait kesätöihin Pallo-Iiroille?


Olin lilliputtivalmentajana viime kesänä. Olen sosiaalinen ja tykkään jalkapallosta ja tämänkaltaisesta ihmisläheisestä työstä. Minulla on vahva kokemus lapsiryhmän ohjaamisesta teatterikoulussa apuohjaajana työskentelemisen kautta.

 

Mitkä ovat mielestäsi omat vahvuutesi valmentajana?


Oma jalkapallotausta ja pelinkäsitys. Heittäytyvä luonne, osaan innostaa ja kannustaa pelaajia ja luoda hyvää joukkuehenkeä huumorin avulla. Olen itse mahdollisuuden tullessa aktiivisesti mukana harjoitteissa ja pelaamassa, lapset pitävät siitä paljon. Minulla on hyvä äänenkäyttö ja osaan ottaa ryhmän haltuun. Osaan antaa yhteistä sekä henkilökohtaista palautetta, neuvoa pelillisissä asioissa ja nähdä pelaajien vahvuuksia.

 

Entä kehityskohteet?


Jonkin verran pitää nähdä vaivaa kehittääkseen toimivia ja monipuolisia harjoitteita. Välillä innostun leikkimään ja pelleilemään lasten kanssa niin paljon, että täytyy muistuttaa itselleen olevansa valmentajan eikä kaverin roolissa. Harjoitusaika pitäisi käyttää tehokkaasti, vaikka välillä juttua ja jaettavia kuulumisia tuntuu riittävän harjoitusten ulkopuolellekin.

 

Onko sinulla tavoitteita valmentajana pidemmällä aikavälillä?


Tulen todennäköisesti jatkamaan valmentamista syksyllä Pallo-Iirojen harrastejoukkueessa ja tietenkin toivon kehittyväni jatkuvasti. Valmentaminen antaa minun tapauksessani arvokasta kokemusta lasten/nuorten kanssa toimimisesta, mitä voin mahdollisesti hyödyntää tulevissa töissäni.

 

Mikä on sinun tavoitteesi tälle kesälle?


Kehittää joukkuelaisteni jalkapallotaitoja, tarjota lapsille positiivisia ja innostavia liikuntakokemuksia ja onnistumisia jalkapallon maailmassa. Saada heidät rakastumaan lajiin samalla tavalla kuin itse aikanaan, mikä toivottavasti kannustaa heitä jatkamaan harrastusta. Toimia hyvänä ja aitona roolimallina nuorille tytöille, osoittaa välittämistä ja kiinnostusta heitä kohtaan.