Juho Patola upotti KaaPon Cup-haaveet

28.8.2017KaaPo ja Pallo-Iirot tarjosivat reilulle satapäiselle yleisölle jännitysnäytelmän, joka eteni jatkoajalle. Ottelun ratkaisi Juho Patola, joka tälläsi pallon väkisin maaliin jatkoajalla.

KaaPo oli lievästi niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla. Etenkin ensimmäisen vartin KaaPo vyörrytti hyökkäyksiä ja Iiroilla oli suuria vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin. Kotijoukkue sai myös luotua muutaman vaarallisen tilanteen Pallo-Iirojen maalille, mutta tänään erittäin uhrautuvasti pelanneet Eetu Setänen ja Aake Rapala tuntuivat aina ehtivän pallon tielle.

Etenkin Setänen oli pitkän ruhonsa kanssa pallon tiellä varmasti kymmenen kertaa. Muutaman kerran Setänen poimi pallon maaliviivalta.

- Alku oli aika tahmea, oltiin pidempi jakso pinteessä. Sen jälkeen oli tasaista ja peli aaltoili puolelta toiselle. Jatkoaika oli sitten meidän heiniä, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kommentoi.

- Aleksi Toivonen teki taas järkyttävän määrän töitä. Ottaen huomioon, että Aleksi on pelannut neljän päivän sisään kolme ottelua. Ja tänään jatkoaika päälle. Muuten tasaisen hyvä esitys kaikilta.

- Tosi hyvä, että alkaa nollakin pysymään. Kyllä tämä joukkue näköjään näistä valaistuksen alla pelattavista iltapeleistä syttyy, Hörkkö naureskeli.

 

Ottelu tasoittuu - jatkoajalla Pallo-Iirot jyrää yli

Ensimmäisen puoliajan loppu on selvästi tasaisempaa ja toinen puoliaika jatkui tästä. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa tehdä maalit, mutta vedot painuivat ohi tai maalivahdit Panu Erama ja Teemu Muurinen olivat pallon tiellä.

KaaPon peli piristyi selvästi kun kotijoukkue otti kentälle vaihtopenkiltä jälleen aloittaneen Juho Salmisen. Mies oli tänäänkin vaarallinen ja oli pariin otteeseen hyvien nousujensa ansiosta lähellä maalintekoa.

Myös Pallo-Iirojen vaihdot toivat lisää virtaa peliin kun Roope Virtanen korvasi Jouni Tukiaisen ja Jussi Aalto Miika Pertolan. KaaPo käytti myös kaikki vaihtonsa ja sisääntullut, erikoistilanteissa vasuriaan hyväksikäyttänyt Niklas Kuusio, väläytteli myöskin vaarallisuuttaan.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä vahvemmin vierasjoukkue otti kontrollin. Jouni Hyytiän viheltäessä jatkoajan käyntiin oli Pallo-Iirot huomattavasti paremmilla jaloilla liikkeellä.

Maali syntyi kun Jussi Aallolle avautui tilaa ja miehellä oli paikka jo vetää. Aalto jakoi pallon uutterasti töitä tehneelle Toivoselle, jonka jatko löysi maalilla lymynneen Juho Patolan. Patola ampui pallon varmasti ja kovaa verkon perukoille.

Iiroilla oli vielä jatkoajalla muutama tilanne lisätä johtoa, mutta lisämaaleja ei nähty. Taistelemaan herännyt raumalaisjoukkue ei päästänyt KaaPoa enää paikoille. Voitto merkitsi Pallo-Iirojen etenemistä Suomen Cupin 3. kierrokselle.

Pallo-Iirojen seuraava ottelu on perjantaina PaiHaa vastaan kotikentällä. Tervetuloa!