Putoamista vastaan taisteleva PIF Pallo-Iirojen vieraaksi

16.8.2017


Pallo-Iirojen ja PIF:n välisessä ottelussa on panosta sillä vierasjoukkue taistelee vielä sarjapaikastaan. Paraislaisilla on kuusi pistettä matkaa pois putoajan paikalta. Pallo-Iirot taas koki nousuhaaveiden kannalta pahan takaiskun KaaPo-tappion myötä, mutta joukkue ei ole luovuttamassa kuluvan kauden osalta.

Pallo-Iirot ja PIF kohtasivat toukokuussa Paraisilla. Silloin raumalaisjoukkue pelasi ehjän ottelun ja voitti 0-4 (0-1). Pargas IF:n riveissä on monta suomalaisille jalkapallon ystäville tuttua pelaajaa: muun muassa FC TPS:ssa Veikkausliigaa pelannut Dennis Okaru, myöskin FC TPS:n sopimuspelaajana ollut nuori maalivahti Arnold Uschanoff, FC Interissä pitkään pelannut puolustaja Mathias Lindström ja raumalaisillekin tuttu toppari Yannick Ossok.

Pallo-Iiroissakin pelannut Ossok tosin kärsii pelikieltoa vielä perjantaina. Myös MaPS-ottelussa punaisen kortin saanut Jonas Lehtinen on pelikiellon vuoksi sivussa PIF:n kokoonpanosta.

PIF syyskausi on alkanut heikosti sillä joukkue on viidestä pelaamastaan ottelusta hävinnyt neljä ja kerran tasannut pisteet FC Boda:n kanssa. Paraislaisten seuraavat ottelut ovat Pallo-Iiroja ja KaaPo:a vastaan, joten kuroakseen kuuden pisteen matkaa viimeisenä säilyjänä olevaan TuWe:en pitäisi joukkueen ottaa suoria voittoja.

PIF on tosin joukkue, jolla on vahva pelaajamateriaali ja jos joukkue saa pelinsä pyörimään, niin voi kaataa kenet tahansa sarjassa.

PIF:n paras maalintekijä on kapteeni Ville Ranta-Aho 7 maalilla. Häntä säestävät Ismaila Musa 5:lla ja Hartola, Farhan & Karlsson 4:lla maalilla.

 

Pallo-Iirojen haaveille takaisku - työ on kuitenkin kesken

Pallo-Iirot koki viime kierroksella karvaan tappion kun tasainen kärkitaisto kääntyi lopulta KaaPo:n eduksi. Pitkälle ottelussa niskan päällä ollut Pallo-Iirot sai kokea vaihdosta sisään tulleen Juho Salmisen tehokkuuden. Tappio tarkoitti myös nousuhaaveiden muuttumiseksi lähinnä teoreettisiksi.

Sarjakärki FC Åland on seitsemän pisteen karkumatkalla ja KaaPo kuuden pisteen mikäli onnistuu voittamaan rästipelinsä. Pallo-Iirot kohtaa vielä kotonaan FC Ålandin ja myös kaarinalaisilla ja ahvenanmaalaisilla on vielä keskenäinen pelaamatta. Otteluita on enää seitsemän jäljellä, joten suoraan nousuun vaadittaisiin kärkikaksikolta jo kompuroimista sekä paljon ristiinpelaamista.

Raumalaiset eivät kuitenkaan aio luovuttaa ja jokaisesta jäljellä olevasta ottelusta on tavoitteena ottaa täydet pisteet. Hyvä sijoitus ja pistemäärä voivat olla kauden jälkeen arvokkaita. Toisaalta Pallo-Iirojen tavoitteena on vahvistaa joukkuetta ja taustoja pitkäjänteisesti niin, että työn kautta palkinto tulee vielä tulevina kausina.

Pallo-Iirojen syyskausi alkoi kolmella voitolla kunnes viime kierroksella joukkue hävisi KaaPolle 4-1 (1-1) lukemin. Raumalaisten tehokkaimmat viimeistelijät ovat olleet Juho Patola 8:lla maalilla, kapteeni Eetu Kaipio 7:lla maalilla ja Stanley Ukwuoma 6:lla maalilla.

Pallo-Iirot TV:ssa tulevaa PIF-ottelua ennakoi Aake Rapala, katso täältä!

 

Sairastuvalta huonoja uutisia

Syyskaudella Pallo-Iirot on saanut pelata miltei täydellä miehistöllä ja usein kokoonpanon ulkopuolelle on jouduttu jättämään hyviäkin pelimiehiä. Perjantaina keltapaidoilta on kuitenkin sivussa maalivahti Panu Erama, joka loukkasi harjoituksissa. Eraman sairausloman pituus ratkeaa tarkemmissa tutkimuksissa.

Lisäksi KaaPo-ottelussa hyvin pelannut Aleksi Pihlainen on vamman vuoksi sivussa perjantaina. Viikolla sairastelleen Juho Torkkelin pelaaminen on myöskin epävarmaa.

Pallo-Iirojen seurantatililtä Twitteristä voit seurata pelin tapahtumia.

Tervetuloa paikan päälle!