Pitsiyön spesiaalissa panosta ja karnevaalitunnelmaa

27.7.2017


Pallo-Iirot kohtaa perjantaina sarjakolmosen MaPS:n, johon ero on tällä hetkellä yksi piste. Molemmat joukkueet hamuavat voittoa, jotta iskuetäisyys sarjakärki FC Ålandiin pysyy lähellä. Lisäksi peli kerää aina runsaasti katsojia Pitsiviikon juhlijoista, jonka vuoksi tunnelma nousee usein hyvälle tasolle. Ottelussa tehdään myös suomalaista jalkapallohistoriaa sillä Jussi Aalto pelaa Pallo-Iirojen paidassa kotikentällä ensi kertaa sitten vuoden 2004.

Maskun Palloseura on pelannut hyvän kauden ja joukkue löytyykin sarjataulukossa kolmannelta sijalta. MaPS:lla on eroa nousijan paikalle kolme pistettä ja raumalaisia enemmän maskulaiset ovat keränneet yhden pisteen verran. Pallo-Iirot hiillostaa MaPS:n perässä heti neljäntenä.

MaPS:n on ollut kuluvalla kaudella kotonaan voittamaton, mutta vieraissa maskulaiset ovat toistaiseksi onnistuneet voittamaan kaksi kertaa kun sekä JyTy että FC Boda joutuivat kotikentillään taipumaan. Taponkedolla MaPS on ollut kovassa vireessä ja pisteen on pystynyt nappaamaan vain Pallo-Iirot, joka oli toukokuussa sarjan toisella kierroksella lähellä ryövätä kaikki kolmekin pistettä. Ottelutapahtumiin nähden tasapeli oli kuitenkin oikeutettu lopputulos.

Pitsiyön spesiaaliin MaPS tulee varmasti aikomuksenaan pilata raumalaisten juhlat ja hakea elintärkeät pisteet nousutaistelun kannalta. Viime kierroksella MaPS pelasi nuorekkaalla joukkueella sarjajumbo JyTy:ä vastaan ja olikin vaikeuksissa. Lopulta MaPS voitti viime hetken maalilla 2-1(0-0) lukemin. 

 

Pallo-Iirot hyvässä iskussa spesiaaliin - parannettavaa jäi silti syyskierroksen avauksesta

Pallo-Iirot palasi tauolta syyskierrokselle voitokkaasti ja heti kalavelkoja maksellen Turun Pallokerholle, joka onnistui kauden avauskierroksella Äijänsuolta pisteet ryöstämään. 

Turun Yläkentältä suunnattiin Raumalle 1-3 (1-2) voitto takataskussa. Pallo-Iirot loi rutkasti paikkoja, mutta pelillisesti TPK pisti kovaa vastaan ja kotijoukkueellakin oli omat hetkensä pelissä. Veikkausliigasta PS Kemi:stä takaisin kasvattajaseuraansa vuoden 2019 loppuun asti kestävällä sopimuksella siirtynyt Jussi Aalto iski debyyttipelissään heti hattutempun. 

Ottelun jälkeen raumalaiset pitivät omatoimisen viikonlopun ja joukkueharjoitukset aloitettiin heti maanantaina. TPK-ottelu käytiin läpi videopalaverissa, jossa kiinnitettiin huomiota muutamaan haastekohtaan ottelussa. 

- Harjoituskentällä on ollut hyvä meno. Olemme saaneet harjoitella isolla ringillä ja jätkät tosissaan haluavat taistella avauksen paikoista, joten valmennuksen ei hirveästi tarvitse harjoituskentällä vauhtia ja liikettä painottaa. Hyvä tilanne kaiken kaikkiaan kun lähestytään perjantain ottelua, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertaa. 

Lisää Pitsiyön spesiaalia Pallo-Iirot TV:ssa pohtii perjantaina 34 vuotta täyttävä Jussi Aalto, joka kertoo muun muassa miten paljon kotidebyytti kokenutta pelimiestä jännittää. Katso ennakko täältä.

 

Valmennusjohdolle valinnan vaikeutta

Pallo-Iirojen terveystilanne syyskauteen lähtiessä oli erinomainen sillä TPK-ottelussa sinikeltaisilla oli käytössään kaikki sopimuspelaajat. Useampi pelimies joutui jäämään kokoonpanon ulkopuolelle. Kakkosjoukkueen pelistä tuntumaa hakivat muun muassa Juuso Snicker ja Roope Virtanen, joista kumpainenkin iski pelissä hattutempun. 

Paikallisotteluun FC Raumaa vastaan kakkosjoukkueen mukaan torstaina menivät Jouni Tukiainen, Aleksi Pihlainen ja Eetu Snicker.

Perjantaina kokoonpanosta sivussa on mitä todennäköisimmin pienen vamman vuoksi Konsta Siivonen, joka TPK-ottelussa syötti Pallo-Iirojen viimeisen maalin. Kaikki muut pelaajat ovat mukana ja käytettävissä.

Odotettavissa on paikalle runsaasti yleisöä, joten kannattaa saapua ajoissa paikalle. Ottelun kulkua voi myös seurata Pallo-Iirojen liveseurantatililtä Twitteristä.

Pitsiyön spesiaalit ovat nimensä mukaisesti olleet aina erityisiä otteluita. Ihmisiä on saapunut aina runsaslukuisesti Äijänsuolle ja otteluissa on vallinnut hyvä tunnelma. Viime vuonna Pitsiyön spesiaali keräsi yli 700 ihmistä ja Tampereelta saapui satapäinen joukko kannattajia. 

Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa kauempaakin Raumalle!