Pallo-Iirojen B-tytöillä kympin suoritus Ykkösessä: Sarjan voitto ja kolme bonuspistettä syksyksi

13.7.2017

B-tytöillä on eväät vaikka kuinka pitkälle!
B-tytöillä on eväät vaikka kuinka pitkälle!

Pallo-Iirojen ja EuPa:n yj-joukkueen nousu Ykkösen kevätsarjan voittajaksi ylitti vastuuvalmentaja Markus Nurmen ennakko-odotukset.

- Nyt on todella positiivinen fiilis. Innostuin matkan varrella itsekin, kun huomasin, että pärjäämme sarjassa hienosti ennakkoasetelmiin nähden.

Tällä Nurmi tarkoittaa sitä, että 18 pelaajan yj-joukkueen ringissä pelasi tyttöjä seitsemältä eri paikkakunnalta, mikä asetti mittavan haasteen jo pelkästään harjoitusten järjestämisessä.

- Onneksi tunsin kaikki pelaajat eri yhteyksistä jo ennestään, mikä helpotti huomattavasti joukkueen valmentamista.

Menestyksekkään kevätsarjan myötä joukkue sai bonuksena kolme sarjapistettä syksyn sarjaan. Markus Nurmi tietää, että siitä huolimatta edessä on raskas savotta, jos joukkue aikoo menestyä myös tulevassa sarjassa.

- Olen haastanut tyttöjä unelmoimaan suuresti ja pyytänyt heitä myös uskomaan unelmiinsa ja asettamaan tavoitteita, joita kohti etenee. Tätä haluan vielä syksylläkin.

 

Kilpailua vai harrastamista?

Nurmi on jo aikaisemmin todennut, että syksyllä tarvitaan vielä 15 prosentin parannus kevääseen verrattuna.

- Eikä siihen tarvita ihmeitä. Yhdessä toimimisen tiivistäminen ja oman pelin parantaminen on jo hyvä alku.

Valmentaja perää kuitenkin vielä astetta kilpailullisempaa asennetta. Valmistautuminen peliin, terveellinen ruokavalio ja riittävä lepo ovat avainasioita, joilla tällä polulla päästään eteenpäin. Mutta on kuitenkin yksi asia, jonka painoarvo on merkittävin.

- Moni pelaaja on vielä kahden vaiheilla: haluaako pelata jalkapalloa kilpailullisesti vai harrastusmielessä. Osalla tytöistä on selkeänä tavoitteena menestyminen aina maajoukkuetasolle asti. Toisille olen heittänyt juuri sen haasteen, että uskaltakaa haaveilla menestyksestä ja tehkää sitten kaikki se työ, mitä siihen vaaditaan.

Kun kaikilla pelaajilla on yhteinen tavoite ja usko sen saavuttamiseen, näkyy se myös kentällä.

- Positiivinen ajattelu ja loppuun saakka yrittäminen tuovat myös tulosta, Markus Nurmi vakuuttaa.