Nousu Etelä-Länsi-liigaan kruunasi C15:n tappiottoman kevätsarjan

8.7.2017

ELL-nousijoiden riemua! Kuvasta puuttuu neljä pelaajaa ja muutama tausta.
ELL-nousijoiden riemua! Kuvasta puuttuu neljä pelaajaa ja muutama tausta.

Tiivin joukkuepelin, lujan taistelutahdon ja kovan puolustamisen ansiosta Pallo-Iirojen C15 taisteli tasaisen Alueliigan kevätsarjan voittoon häviämättä yhtään peliä.

Suorituksen arvoa nostaa vielä se, että 11 v 11 -pelejä pelaavalla joukkueella oli vain 16 pelaajan rinki. Ja heistäkin vain 14 pelikuntoisina.

Joukkueenjohtaja Gustaf Westbergin mukaan olikin haasteellista saada peleihin tarpeeksi pelaajia. Sarjan kymmenestä pelistä puolet saatiin pelattua kokonaan omilla pojilla, mutta loppuihin tarvittiin vahvistuksena C14:n pelaajia.

Sarjaan lähtemisessäkin oli omat haateensa, sillä treenipelejä ei saatu alle kovinkaan monta.

- Mutta onneksi sarjan aluksi vastaan tuli vähän heikompitasoisia joukkueita, jolloin pojat saivat pelinsä kuntoon.

Tasaisia pelejä, kovaa vääntöä

Joukkueenjohtaja kiittelee pelaajien henkistä kanttia ja yhteishenkeä.

- Oli hienoa huomata, että tappioasemassakaan pojat eivät lannistuneet, vaan päinvastoin se kasvatti voittamisen halua. Koska meillä oli niin pieni rinki, päästiin aika harvoin pelaamaan optimikokoonpanolla, mutta pojat paikkasivat hienosti poissaolleiden pelipaikat.

Vaikka C15 voitti tasaisen Alueliigan tappiotta, on Etelä-Länsi-liigassa luvassa vielä kovempaa vääntöä. Vastaan tulevat mm. TPS:n, Interin, Jazzin ja TPV:n ykkösjoukkueet.

- Emme me lähde sarjaan valmiiksi altavastaajina, vaan tiedämme, että hyvällä pelillä pystymme voittamaan minkä joukkueen tahansa. Toiveena on olla Länsi-Suomen paras joukkue, mutta emme halua olla ainakaan huonoimpia.

Kova ELL on Westbergin mukaan myös hieno palkinto mainiosti kevään pelanneelle joukkueelle.

- Tässä iässä tämä on paras askel poikien kehityksen kannalta, Westberg painottaa.