Pallo-Iirojen D04-05-tytöillä hieno kevätkausi

6.7.2017
Viime kaudella Pallo-Iirojen D-tyttöjen joukkue pelasi Etelä-Länsi-liigaa vuonna -03 ja -04 syntyneiden tyttöjen voimin. Joukkue kuitenkin muuttui merkittävästi, sillä nollakolmoset jäivät pois ja tilalle tulivat nollavitoset.

Mutta tavoite pysyi yhtä kovana eli kevätkauden tähtäimessä oli nousu EL-liigaan. Viime kaudella tytöt pääsivät pelaamaan kovia pelejä ja vastuuvalmentaja Henni Viljanmaan mukaan se oli yksi tekijä, jolla kova tavoite saavutettiin: 
- Nousimme Etelä-Länteen viimeisenä joukkueena eli neljänneltä sijalta. Se oli ihan ansaittu sija näillä peleillä, hän arvioi. Vaikka kokoonpanossa oli aina välillä poissaoloja, onnistuttiin silti tekemään maaleja suhteellisen laajalla pelaajarintamalla.
Kauden aikana harjoitellut asiat kuten pelinavaaminen ja kierrättäminen ovat menneet eteenpäin. Toki tässäkin on vielä kehitettävää varsinkin, kun tulee kovempia vastustajia vastaan, jolloin tilanteet tulee hoitaa nopeammin ja oikein ratkaisuin.
Linjojen taakse pelaaminen tyhjiin väleihin on kehittynyt. Pelaajat osaavat pelata paremmin yhteen mm. näissä tilanteissa.
Tytöt pelasivat yj-joukkueena, sillä yksi heistä tuli Uudestakaupungista. 
- Syksyllä mukaan saadaan vielä muutama FC Rauman pelaaja, joten aika kova nippu meillä pitäisi olla kasassa, valmentaja iloitsee.
Tämänkin kauden haasteena oli hitsata yhteen uusi ja toimiva kokoonpano, kun vanhemmat tytöt lähtivät ja nuoremmat tulivat tilalle. Tytöt ovat kuitenkin tuttuja keskenään, joten joukkuehenki oli hyvä alusta asti.
Viime kaudella ELL-peleissä mukana olleiden pelaajien otteissa näkee valmentajan mukaan selvästi vahvaa itseluottamusta ja peli-iloa.
- Lisäksi tytöt menevät kamppailutilanteisiin kovempaa. Kyllä heistä näkee, että pelaaminen on varmempaa.
Etelä-Länsi-liigaan nousun myötä pelimatkat pitenevät aina pääkaupunkiseudulle saakka, mutta se taitaa monelle tytölle olla pelkästään hauska ja jännittävä kokemus.