Murskajaiset kevätkauden kotipäätöksessä

16.6.2017Pallo-Iirot pelasi kevätkauden viimeisen ottelunsa kotikentällä ennen taukoa. Kotijoukkue ei jättänyt FC Boda:lle minkäänlaisia mahdollisuuksia ottelussa ja kuvaavaa olikin, että maalivahti Panu Eraman ensimmäinen torjunta tuli vasta ottelun 69 minuutilla. Pallo-Iirojen sankari tänään oli huippuiskua lähestyvä Stanley Ukwuoma, joka iski kaksi maalia, mutta kokonaisuudessaan koko joukkueen esitys oli loistava.

Jalkapallo on hieno ja arvaamaton peli. Pallo-Iirojen osalta tänään esitys kentällä oli dominoiva alkuvihellyksestä loppuun asti. Vaikka ensimmäistä maalia saatiin odottaa reilu puoli tuntia, niin monen läheltä piti - tilanteen jälkeen yleisössä ja joukkueessa oli koko ajan tunne ettei pisteitä tänään päästetä Björkbodaan.

Ensimmäisen vartin aikana ei huippupaikkoja nähty Pallo-Iirojen toimesta ja FC Boda jaksoi puolustaa tiiviisti. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö ohjeistikin joukkuetta pitämään malttinsa ja uskoa tuloksen tulevan. 32 minuutin kohdalla tänään puolustaja Robert Lindqvistille täysin pitelemätön Stanley Ukwuoma voitti jälleen kaksintaistelun ja suuntasi laidalta kohti FC Boda:n maalia. Ukwuoma laukoi vasurillaan tarkasti pallon ohi maalivahti Eraldi Gjondedaj:n. Kuudesta päästetystä maalista huolimatta juuri maalivahti Gjondedaj oli vierailijoiden parhaimmistoa tänään.

Kohti huippuvirettä lähestyvä Ukwuoma oli myös toisen maalin arkkitehti. Nigerialaislaituri leikkasi taas boksiin ja harhautti siellä FC Boda - puolustajan, joka joutui rikkomaan. Pallon pilkulti maaliin toimitti juuri kaksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Eetu Kaipio. Maali oli kapteeni Kaipiolle kuudes kuluvalla kaudella.

Pallo-Iirojen muoto säilyi koko ottelun ajan erittäin tiiviinä. Tätä kautta Iirot dominoi palloa ja loi rutkasti maalipaikkoja. Ensimmäisellä puoliajalla pelkästään olisi maalilaulu voinut soida muutaman kerran useammin. FC Boda sai ensimmäisen vetonsa kohti Panu Eraman maalia vasta miltei 70 minuutin pelin jälkeen, mutta Erama poimi ensimmäisellä puoliajalla keskitykset ja kulmat varmuudella sekä avasi peliä hyvällä itseluottamuksella.

 

"Tätä se on kun muoto on tiivis ja etäisyydet ovat kunnossa"

Toisella puoliajalla Miika Pertola paketoi ottelun heti alkuminuuteilla. Topias Silvennoinen hassutti laidallaan ja nousi väkevästi kohti maalia. Silvennoinen havannoi takaa nousseen Pertolan, jonka tarkka syöttö löysi keskeltä boksia. Pertola ampui pallon vastustamattomasti maalin ylänurkkaan.

Yleisö ehti juuri ja juuri istua takaisin alas penkeilleen kun Ukwuoma iski päivän toisen maalinsa. Upeasti pelatun tilanteen päätteeksi Stanley nikkasi vanhan liiton kärkipotkulla pallon läheltä aivan Boda-maalin ylänurkkaan. Jos Stanley Ukwuoman maalit olivat kauniita, niin olivat kotijoukkueen viides ja kuudes maalikin.

Ensin Mikko Valtanen pelasi Juho Patolan nokikkain Gjundedaj:n kanssa ja Pallo-Iirojen kaikkien aikojen maalitykki viimeisteli varmasti. Pallo-Iirot jatkoi ottelun hallintaa ja loi toisella puoliajalla vielä useampia hyviä maalipaikkoja. Toiseksi viimeiselle minuutilla vaihdosta kentälle tullut Aleksi Toivonen näki tänään vahvasti pelanneen Mikko Valtasen juoksun ja pystypallo tavoitti keskikenttäpelaajan. Valtanen tykitti upealla kudilla illan kuudennen maalin, joka jätti varmasti 236-päiselle yleisölle hyvän fiiliksen illasta.

Myös puolustuslinja pelasi tänään vahvan ottelun. Miesten edustuksessa useimmiten laitapuolustajana pelannut Severi Kankkunen luuti tyylikkäästi topparina ja Valtteri Veijasen keskitykset löysivät tänään hyvin osoitteeseen. Vuonna 2000 syntynyt Mikael Nurmi ja kotijoukkueesta palkittu Juho Torkkeli voivat olla tyytyväisiä peliinsä.

Ottelun loppupuoliskolla kentälle tulivat vielä Oskari Runola ja edustusjoukkueen kuopus vuonna 2001 syntynyt Eetu Snicker, joka haki ahnaasti maalia, mutta ei tänään päässyt tilastoihin.

- Tätä se on kun muotomme toimii ja pelaamme tiiviisti. Tänään ei myöskään nähty juuri ollenkaan harhasyöttöjä tai virheitä meiltä. Pidimme palloa ja vastustaja alkoi sitä kautta väsymään. Kerrassaan loistava peli meiltä, valmentaja Sami Vahanto kehui.

Lisää valmentaja Sami Vahannon ja Mikael Nurmen ajatuksia  sekä ottelun kaikki maalit ja tilanteet löydät Pallo-Iirot TV:sta täältä.

Pallo-Iirojen viimeinen ottelu ennen kuukauden taukoa pelataan Turussa ensi viikon keskiviikkona TuWe:a vastaan. Pallo-Iirot kiittää yleisöä kevätkauden kotiotteluista!