Aake Rapala jatkaa naisten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana
Julkaistu: 27.09.2023 16.45

Aake Rapala jatkaa naisten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana

Aake Rapala jatkaa naisten edustusjoukkueen johdossa. Tuleva kausi on Rapalan valmennusuran toinen joukkueen vastuuvalmentajana ja kolmas edustusjoukkueen matkassa.

Valmentajana vielä tuore pitkän linjan iirolainen odottaa tulevaa kautta innolla, saadessaan lähteä rakentamaan jo tehdyn pohjan päälle uutta.

- Totta kai hyvä ja innostunut fiilis siitä, että saa olla tulevalla kaudella vastuuvalmentajana naisten joukkueelle. Nyt kun kausi on melkein taputeltu niin nälkä kasvaa syödessä. Odotukset vain kasvavat tulevaa kautta ajatellen. Tulevasta kaudesta tulee saada fyysisesti kuormittavampi sekä pelaajien arjesta vielä laadukkaampaa ja ammattimaisempaa. Uusia pelaajia tulee ajaa sisään myös tulevalla kaudella.

Vaikka alla oli yksi kausi edustusjoukkueen mukana Iiro Koivulan kakkosmiehenä, oli uudessa roolissa tuttujen asioiden lisäksi hoidettavana uusia juttuja.

- Sekä että. Totta kai oli asioita, jotka koin hallitsevani, mutta oli myös asioita niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, mistä tuli maksettua niin sanotusti oppirahoja.

Alkusarjan päättyessä Iirot oli sarjan keskivaiheilla, mutta ylemmän jatkosarjan paikan saavuttamatta jääminen jäi kaivelemaan valmentajan mieltä.

- Alkusarjan jälkeen jäätiin sarjassa viidenneksi, yläloppusarjapaikka jäi kuuden pisteen ja yhden sijan päähän. Joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle on myös tärkeä osa kun luodaan uusia tavoitteita. Ensi kauden tavoitteena on päästä sinne yläloppusarjaan. Se vaatii laadukasta treenaamista ja meidän pelitavan kehittämistä.