Target Ayannubi Iiroihin vuoden sopimuksella
Julkaistu: 10.12.2022 09.45

Target Ayannubi Iiroihin vuoden sopimuksella

Iirojen edustusjoukkueen keskikenttä saa uuden vahvistuksen, kun Target Ayannubi on solminut vuoden sopimuksen. Nuori nigerialainen on ehtinyt jo tutustua organisaatioon jo jonkun aikaa.

16-vuotias Target Ayannubi tuo nuoren joukkueen ikäkeskiarvoa entisestään alaspäin. Vasenjalkainen Nigeriassa jalkapallo-oppinsa saanut Lagosista ponnistava peluri on ensimmäistä vuottaan Euroopassa ja Suomessa. Nuoresta iästään huolimatta keskikentällä viihtyvä pelaaja on ehtinyt jo maistaa menestystä.

Vuodet ovat vierähtäneet samoissa maisemissa.

- Olen pelannut koko ikäni Nigerian nuorisojalkapalloa, kunnes lähdin Suomeen. Kaudella 2020-2021 pelasin lainalla FC Bethel Internationalissa Lagos Leaguessa, jossa voitin 14-vuotiaana parhaan pelaajan palkinnon Legend Cupissa. Kaudella 2021-2022 pelasin lainalla Madiba FC Lagosissa kolmosdivarissa. Voitimme sarjan ja nousimme kakkosdivariin, mutta sen jälkeen lähdin Suomeen.

Suomeen Ayannubi tuli vain vierailemaan, mutta suunnitelmat muuttuivat matkalla.

- Tulin tapaamamaan sukulaisiani ja tilanne muuttui niin, että jäinkin tänne asumaan.

Pelipaikaltaan nuori mies kokee olevansa keskikenttäpelaaja.

- Hyökkäävä keskikenttä tai peliä rakentava pelaaja vapaassa roolissa. Pystyn pelaamaan myös molemmissa laidoissa, sekä vasempana laitapuolustajana.

Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat korkeat.

- Haluan olla joukkuepelaaja ja painaa paljon hommia, jotta joukkue saavuttaa omat tavoitteensa. Haluan voittaa parhaan pelaajan palkinnon useammissa otteluissa tulevalla kaudella.

- Jos minua peluutetaan vapaassa roolissa ja pääsen samoille aaltopituuksille pelikavereideni kanssa, tulen yllättämään koko suomalaisen jalkapallomaailman.

Vastuuvalmentaja Joel Grasson kommentit Target Ayannubista

- Target liittyi edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen jo syksyllä. Kyseessä on nuori 2006-syntynyt nigerialainen, joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäävissä rooleissa että keskikentällä. Target on hyvä ohittamaan ja pystyy salaamaan päätöksiään melko pitkään vastustajalta. Hän on lyhyessä ajassa omaksunut hyvin toimintakulttuuriamme ja onkin hienoa nähdä, että hän hajroittelee myös määrällisesti huomattavan paljon. Hän on vielä katsomaton kortti, mutta olen luottavainen sen suhteen, että hän taistelee tosissaan saadakseen roolin joukkueesta.


Miesten edustuksen sopimustilanteen pääset näkemään täältä.