Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - FC KTP  0 - 5

Rauma, Äijänsuo stadion TN

​Naisille ankara tappio kotikentällä

Yrityksistä huolimatta Iirot ei palloa maaliin saanut. KTP piti hyvää tasoa yllä koko pelin ajan.

Edeltävästä sateesta huolimatta peli aloitettiin neljältä Äijänsuon aurinkoisessa kelissä. Heti pelin alkuun tuli pientä hämmennystä, kun vierasjoukkueen valmentaja meni keskustelemaan päätuomarin kanssa pariksi minuutiksi. Tämän jälkeen peli jatkui täysin normaalisti. Pelin ensimmäinen veto tuli Pallo-Iirojen toimesta, kun Helmiina Luoma pääsi laukomaan puolustuslinjan välistä. Veto ei kuitenkaan ollut vastustajan maalivahti Maija Kootalle kummoinenkaan haaste. Hetken kuluttua myös Ada Liljeströmiä koeteltiin maalissa, mutta lukemat pysyivät samoina. Pelikellon näyttäessä 19’ KTP sai toisen kulmapotkunsa, joka aiheutti riittävästi hämmennystä Iirojen maalissa ja sitä kautta Katherine Byrne sai ohjattua pallon maaliin.

Kotijoukkue sai maalista pientä lisäboostia tekemiseen, minkä johdosta syntyi vakuuttava hyökkäys. Luoma sai vapaapotkun keskityksestä kovan puskun aikaiseksi ja maalivahdin torjunnasta Iirot sai ensimmäisen kulmansa. Keskitys oli riittävän hyvä ja pallo pysyi hetken aikaa maalialueella, mutta vieraat pysyivät siitä huolimatta edelleen johdossa. Seuraavien minuuttien aikana Pallo-Iirot sai hyviä hyökkäyksiä ja vetoja aikaan. Koota sai jatkuvasti vahvoja torjuntoja, eikä maalia saatu tehtyä. ensimmäisen puoliskon viimeisten minuuttien aikana KTP sai uusia kulmapotkuja ja yhden vapaapotkunkin hyvästä paikasta. Toinen kulmapotku osoittautui Iiroille liian vaikeaksi ja pallo löytyi jälleen maalista Tiia Hirvosen keskityksestä syntyneen oman maalin seurauksena. Tauolle siirryttiin siis 0-2 tilanteessa.

Toinen 45 minuuttinen lähti paljon hitaammin käyntiin kuin ensimmäinen. Iirot sai hallittua jonkin verran alkupuoliskoa, mutta kunnon maalipaikkoja ei saatu aikaan. Tämän jälkeen vierasjoukkue yllätti antamalla komean diagonaalisyötön, josta Emilia Laiho sai sijoitettua pallon maaliin. Seuraavaksi suoritettiin pelin ensimmäinen vaihto, kun kotijoukkueen pelaajista kentältä poistui Peppi Sorsakivi ja kentälle tuli sisään Elli Saimo. Noin viiden minuutin päästä myös KTP päätti tehdä pelaajavaihtoja. Kellon näyttäessä 70’ Iirot sai jälleen hyvän maalipaikan, kun Luoma pääsi vetämään hienosta läpisyötöstä. Laukausta ei kuitenkaan saatu sijoitettua maalivahdin ohi. Kotijoukkue suoritti lisää vaihtoja, joissa kentältä poistui Eveliina Hannula ja Viivi Valpola. Kentälle saapui vuorostaan Elina Saarinen sekä Sanni Nurminen.

Liljeström sai uudestaan hyvän torjunnan aikaiseksi, joka päätyi lopulta vastustajien kulmapotkuksi. Hetken aikaa keskityspallo pysyi maalialueella, kunnes Hirvonen sai vetopaikan ja käytti sen. Laukaus meni tarkasti maalivahdin ohi ja pelikello näytti 0-4 lukemia. Tämän jälkeen Pallo-Iirot päättivät laittaa loputkin vaihtopelaajat kentälle, kun kentältä lähti Riina Rauva sekä Inka Kainulainen antaen tilaa Venla Walleniukselle ja Oona Mäkilälle. Pelin loppupuolella KTP sai muutamia kulmapotkuja laitettua, joista syntyi viides maali, jossa lyhyenä annetun kulman jälkitilanteesta Iirojen oma pelaaja pisti pallon vahingossa maaliin. Ottelu vihellettiin poikki tuloksin 0-5.

Maalivahtivalmentaja Jori Luukko löysi pelistä sekä hyviä että huonoja puolia.

Pallo-Iirot oli selkeästi illan heikompi joukkue ja parannettavan varaa löytyy monessa asiassa.

- Oltiin tänään kaikessa jäljessä. Oltiin selkeästi heikompi joukkue ja jokaisella osa-alueella löytyy paljon parannettavaa. Toki oli jotain hyviäkin asioita, ja nyt täytyy vaan nostaa leuka ylös, tehdä kovempaa duunia sekä parantaa omaa peliä.

- Erikoistilanteet oli tänään meidän totaalinen heikkous. Kaksi maalia kulmista ja oltiin jäljessä vapaapotkuissa sekä jokaisessa kulmassa. Pari kertaa päästiin palloon, mutta pääasiassa oltiin koko ajan niissä jäljessä.

Heikosta pelistä huolimatta Luukko löysi myös paljon positiivista illan kamppailusta.

- Positiivista on se, että jokainen pelasi loppuun asti. Ei tullut totaaliromahdusta missään vaiheessa. Mä olen ylpeä näistä pelaajista. Vaikka tulee tappioita ja on vaikeeta ja jatkuva häviäminen tekee kipeää, niin olen hemmetin ylpeä jokaisesta pelaajasta sekä toimihenkilöstä.

- Jokainen jaksaa tulla paikalle ja tehdä duunia sen eteen, että oltaisiin parempia. Pidetään joukkueesta kiinni ja toimitaan joukkueena. Olen siitä ihan todella ylpeä.

Positiivisuuden kautta joukkue pyrkii vielä kääntämään kauden voitoiksi.

- Hymyillään enemmän ja tehdään duunia positiivisella asenteella. Keskustellaan niistä asioista rehellisesti, suoraan ja avoimesti joukkueen sisällä, että mikä painaa ja ärsyttää. Myös positiivisista jutuista tulisi keskustella.

- Tehdään sen mukaan töitä kovempaa yhdessä joukkueena. Ei siihen mikään muu auta kuin työn tekeminen, koska paremmaksi ei voi tulla muuta kuin harjoittelemalla ja tekemällä töitä kovempaa.