HJS - P-Iirot   2 - 1

Hämeenlinna, Kauriala N

Miehille pettymys Hämeenlinnasta

Miesten pistepotti ei karttunut Hämeenlinnassa. Peli kaatui tällä kertaa omiin virheisiin.

Ilmassa oli hienoa urheilujuhlan tuntua, kun HJS:n ja Pallo-Iirojen välinen ottelu vihellettiin käyntiin. Kauaa ei ottelun avausmaalia jouduttu odottamaan, kun jo 12' kohdalla Jonni Thusberg pääsi tuulettamaan avausmaalia. Thusbergin laukaus muutti suuntaa maalin edessä Christopher Abdousta, ja pallo ohitti voimattoman Eetu Männistön. Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi vahvasti vierasjoukkueelle, joka ei orastavista hyökkäyksistä huolimatta saanut aikaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Jo ensimmäisellä puoliajalla ottelun tuomarilinja herätti keskustelua vierasjoukkueen keskuudessa, kun HJS:n pelaajat tekivät kerta toisensa jälkeen samanlaisia pieniä rikkeitä tilanteiden jälkeen, eikä tuomari puuttunut näihin millään muulla tavalla, kuin antamalla vaparin raumalaisille. Ensimmäisen puoliajan lopussa HJS pääsi vielä tuplaamaan johtonsa, kun ajassa 42' Kimi Larjanne katkaisi Jami Halmisen heikon syötön, ohitti yksin puolustamassa olleen Abdoun ja laukoi pallon vastustamattomasti etukulmaan. Ottelun ensimmäinen keltainen tuli vierasjoukkueelle, kun Alex Johansson nakkasi HJS:n pelaajan nurin hyökkäyspäässä juuri ennen taukoa.

Puoliajalla Pallo-Iirot reagoi tappiotilanteeseen, tehden kaksi vaihtoa. Sekä Topias Silvennoinen että Jami Halminen jättivät kentän, joiden tilalle tulivat Juuso Aalto ja Timi Halminen. Toinen puoliaika jatkui pitkälti samanlaisena, kuin ensimmäinen puoliaika päättyi. Pallo-Iirot piti palloa, HJS:n iskiessä vastahyökkäyksillä ja rikkoessa peliä. Yksi raumalaisten parhaista maalipaikoista siunaantui Matias Babbille, joka pääsi vetämään suoraan Veeti Pohtion syötöstä. HJS:n maalivahti Riku Haavisto nappasi pallon kuitenkin tyylikkäästi alakulmasta torjunnaksi. Lisää vaihtoja nähtiin 63' kohdalla, kun Elias Ahde vaihtui Oliver Repoon.

Männistö pääsi esittelemään myös toisessa päässä huipputorjuntoja, kun minuutti myöhemmin oli HJS:n vuoro hyökätä. Raivoisasti kavennusmaalia hakeneen vierasjoukkueen puolustuslinja oli edellisestä tilanteesta vielä repaleinen, jonka johdosta yksi hyökkääjä pääsi kokeilemaan maalintekoa viidestä metristä, mutta Männistö peitti laukauksen varmasti. Raumalaisten kavennusosuma näki päivänvalon pilkulta, kun Aalto nosti vierailijat taistelemaan pisteistä ajassa 71'. Keskikenttäpelaaja oli itse rankkaria hankkimassa, kun Aallon jalat lähtivät tikkaamaan boksin kulmalla, ja kolmannen vastustajan jäätyä taakse, vedettiin raumalainen armotta nurin.

Myös Markus Babb ja Jussi Helin tulivat kentälle kellon näyttäessä 79', Johanssonin ja Pohtion jättäessä kentän. Pallo-Iirojen hakiessa tasoitusosumaa ei joukkue päässyt käytännössä paikoille kuin erikoistilanteissa. Kulmat ja vaparit päätyivät kuitenkin järjestään joko vastustajan purkuihin tai rajojen ulkopuolelle. Molemmissa päissä nähtiin vielä kaksi huippupaikkaa, ensin kolme minuuttia lisäajalla Männistö joutui venyttämään kaikki sentit käyttöön, estääkseen pallon päätymisen takakulmaan, jonka jälkeen Pallo-Iirot pääsi kulmalle kahdeksan minuutin lisäajan jälkeen. Pallo päätyikin kulmatilanteessa maaliin, mutta jostain löysi tuomari vielä tästä tilanteesta rikkeen, eikä maalia täten hyväksytty. Pian tämän jälkeen tuomari vihelsikin pelin poikki, jolloin ottelun loppulukemiksi merkittiin HJS:n 2-1 voittolukemat.

Raportissa Timi Halmisen mietteitä päivän ottelusta

Pelistä ei lopulta ollut paljoa kerrottavaa.

- En tiedä, olisihan se paremminkin voinut mennä ja kolme pistettä ottaa. Ei tehty paikoista ja puolustettiin vähän huonosti aika ajoin.

HJS oli terävämpi viimeistelyssä.

- Se oli aika ratkaiseva.

Tilastot
HJS

2 - 1

(2-0)
12'MaaliThusberg Jonni
42'MaaliLarjanne Kimi