30
SYY
15.30
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - KuPS Akatemia  0 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset emännöivät KuPS:n akatemiajoukkuetta

TAPAHTUMAINFO


OTTELUN ALKU SIIRTYY KLO 15.50!

Pallo-Iirot KuPS Akatemia
41 Helminen Loviisa | C 12 Tefke Kiia | MV
7 Ahola Wilma 3 Kankaanpää linda
9 Sorsakivi Peppi 4 Ruuskanen Natasa | C
10 Pärssinen Mira 6 Tuononen Anniina
18 Pietilä Hertta 7 Kuosmanen Milka
19 Mäkipere Nea 10 Niskanen Katariina
20 Rehn Karolina 13 Lamberg Veera
22 Karta Maija 15 Tarvainen Eevi
25 Kuusisto Sanni 17 Nsavolainen Nanna
27 Saarenpää kaisa | C 20 Hahl Niitty
31 Ylikraka Minttu 21 Vehviläinen Viivi
Vaihdossa: Vaihdossa:
2 Mäkilä Oona 5 Vastamäki Ilta | MV
14 Ketola Laura 2 Länsivuori Pihla
15 Valpola viivi 8 Huuponen Emilia
24 Lamminen Elli 19 Oruetxebarria Nerea
25 Mikkilä Noona


Poissaolot:

Loukkaantuneena: Laaksonen, Luoma, Saarinen

Kipeänä: Maikola

Siviilikiire: Pakarinen

Hannula Wirmon salibandyjoukkueen mukana ja Jasmin Ylikraka Ilveksen futsaljoukkueen mukana.


Naiset saavat vastaansa KuPS:n akatemiajoukkueen. Alkusarjassa molemmat joukkueet voittivat kotiottelunsa 1-0.

Alkusarjan toinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin Raumalla, jolloin raumalaiset olivat etevämpiä 1-0 lukemin. Koko ottelu oli pitkälti kotijoukkueen hallintaa, jonka palkinto tuli ajassa 68' Eveliina Hannulan jalasta. Koko pelin pirteästi urakoinut Hannula valittiin myös ottelun pelaajaksi, Loviisa Helmisen nollapelistä huolimatta. Helminen sai olla ottelussa kuitenkin suhteellisen rauhallisesti, sillä KuPS sai aikaiseksi vain muutaman yksittäisen paikan.

KuPS:n kausi on edennyt mollivoittoisesti. Alkusarjan päätteeksi sijoitus oli toiseksi viimeinen ja samalla sijalla joukkue keikkuu edelleen alemmassa jatkosarjassa. Matkaa säilymiseen on neljä pistettä, kun KuPS jahtaa edellä olevaa Ilveksen reservijoukkuetta. KuPS otti viime kierroksella kuitenkin ison päänahan säilymisensä kannalta, kun se voitti nimenomaan Ilveksen kotonaan lukemin 2-1 lisäajan viidennen minuutin voittomaalilla. KuPS on onnistunut maalinteossa sarjan heikoiten ja sisäisen maalipörssin kärkipaikka irtoaakin vaivaisella 3 maalilla.

Iirot johtavat alempaa jatkosarjaa kahden pisteen turvin. Avauspelistä tasurin ja edellisestä voiton napannut raumalaisryhmä pääsi heikon alkukauden jälkeen peliin kiinni ja kiilasi itsensä sarjan keskivaiheille. Tämän johdosta Iirot lähti alempaan loppusarjaan kärkipaikalta ja on siinä myös pysynyt. Raumalaisten maalipörssin kärkenä keikkuu yhä Helmiina Luoma, jonka kausi päättyi jo aikaisessa vaiheessa loukkaantumisen johdosta. Taustalla kesken kauden keltapaitojen riveihin palanneen Eveliina Hannulan lisäksi useammin kuin kertaalleen maalinteossa ovat onnistuneet Katarina Maikola sekä FC Lahtea vastaan voittomaalista vastannut Wilma Ahola. Heidän johdollaan joukkue lähtee nyt KuPS:n kaatoon.

Aake Rapala pohjusti tulevaa ottelua, kerrattuaan ensin edellistä

- Pelillisesti ei monikaan asia muuttunut, mutta nyt saatiin pidettyä puolustuspää hyvin kontrollissa ja tehtyä tarvittava maali. Haluttiin voittoa enemmän.

Tuore jatkopaperi takataskussa kelpaa lähteä kauden viimeisiin otteluihin.

- Todella hyvällä fiiliksellä. Mennään kentälle pelaamaan täydellä sydämellä ja jätetään tarvittavat kolme pistettä Raumalle.

Harjoituksissa nähtiin tällä viikolla myös loukkaantuneiden listalta tuttuja nimiä, mutta kokoonpanossa ei suuria muutoksia ole odotettavissa.

- Joukkueen terveystilanne on kohtalainen. Pitkäaikaispoissaolijoita on edelleen Helmiina Luoma, Elina Saarinen ja Saara Laaksonen. Sairastelun vuoksi pelin jättää väliin Katarina Maikola, Eveliina Hannula on salibandyn parissa ja Jasmin Ylikraka futsalin. Saadaan silti jalkeille hyvä kokoonpano.


Pallo-Iirot - KuPS Akatemia 30.9. klo 15.50 Buena Vista stadionilla

Tilastot

0 - 2

KuPS Akatemia
(0-0)
80'MaaliOruetxebarria Nerea
87'MaaliLamberg Veera

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista