11
KES
15.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - NJS  2 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset voitokkaita kotona

Naiset palasivat voittojen tielle Jalkapallopäivän kunniaksi. Helmiina Luoma iski molemmat kotijoukkueen maalit.

Yleisömäärä: 155

Pallo-Iirojen naisten edustusjoukkue palasi kotikentälle ja samalla myös voittokulkuun. Ottelu alkoi tahmeasti ja jo ottelun 13' NJS siirtyi johtoon joukkueen maalitykkinä toimivan Anni Pajuojan toimesta. Iirojen vastaus tuli kuitenkin vielä ensimmäisen puoliskon lopussa, kun NJS:n maalivahti Sini Kyllönen ei pystynyt liimaamaan Katarina Maikolan laukausta. Jatkopallossa ensimmäisenä oli Helmiina Luoma, joka pääsi iskemään enemmän tai vähemmän tyhjään maaliin pelikellon näyttäessä 39'. Enempää maaleja ei nähty, vaan Rauman Naisvoimistelijoiden Ceriis-joukkueen tanssiesitystä päästiin seuraamaan 1-1 tasalukemista.

Toisella puoliskolla kotijoukkue otti ottelun komentoonsa. Maali leijui ilmassa jo jonkin aikaa, mutta hyville paikoille päässyt raumalaisryhmä ei pystynyt hyödyntämään tilanteita tarvittavalla prosentilla. Ajassa 72' Pallo-Iirot löi vilkun päälle. Pallo osui rangaistusalueen sisällä blokkaavaan NJS:n pelaajan käteen, josta tuomittiin rangaistuspotku. Vieraat eivät tuomiota hyväksyneet, mutta tuomari oli järkkymätön päätöksessään ja pallo aseteltiin pilkulle. Luoma asteli pallon taakse ja sankoin joukoin Jalkapallopäivää viettämään tullut raumalaisyleisö sai aihetta juhlaan, kun kärki sijoitti pallon varmasti alanurkkaan. Iirot pelasi ottelun loppuun rauhassa, eikä päästänyt vierasjoukkuetta enää kunnon maalipaikoille. Näin ollen pisteet jäivät Raumalle lukemin 2-1.

Vastuuvalmentaja Aake Rapala oli iloinen hyvästä ottelusta

- Todella tärkeät kolme pistettä. Tärkeä voitto, tärkeät pisteet. Ensimmäisellä puoliajalla muutamia vaarallisia vastustaja sai aiheutettua. Erikoistilanteissa taas, yllätys yllätys. Edelleen niissä on niitä ongelmia, mutta sitten saatiin pikkuhiljaa peliä enemmän haltuun. Kyllä tämä toinen puoliaika oli sitten jo aikalailla meidän näytöstä. Ihan muutamia yksittäisiä pieniä tilanteita NJS sai aikaan. Kyllä se paine meillä oli, mutta kyllä me liikaa edelleen maalipaikkoja tuhlattiin. Mutta tästä on hyvä jatkaa.

Naisten seuraava kotiottelu Pallo-Iirot - EBK Buena Vista stadionilla 1.7. klo 19