P17, P17 Kakkonen

TPS/2 - P-Iirot   0 - 5

Kupittaa 5 TN

Sarjakärki B1 Kupittaalla selkeään voittoon

Pallo-Iirot B1 jatkoi P17 Kakkosen syyskierrosta vahvasti Turun Kupittaalla sunnuntaina. TPS B2 jäi jalkoihin lopulta lukemin 0-5 (0-1).

Elokuinen Turku oli sunnuntaina helteisen kuuma ja ottelun alku lähti käyntiin hyvin tunnustelevissa merkeissä. TPS pyrki prässäämään Pallo-Iirojen pelinrakennusvaihetta usean pelaajan voimin. Pienikin epätarkkuus syötössä johti usein pallon menetykseen tai 50/60-kamppailuihin. Myös tuomarin pilli soi usein rikkeen merkiksi molempiin suuntiin. Pallo-Iirot sai nopeista hyökkäyksistä muutaman kulmapotkun mutta ei todellisia maalintekotilanteita. 23.peliminuutilla Iirot sai vapaapotkun 20 metristä, josta Aaro Kainulainen (LMG Finland) laukoi muuriin ja paluupallosta Matias Babb hieman ohi alanurkasta.

Helteen takia pidetyn juomatauon jälkeen Iirot sai hieman paremmin pelijuonesta kiinni ja hallinta siirtyi selkeämmin TPS-päätyyn. Ainoastaan oman alueen harhasyötöt aiheuttivat pientä jännitystä. Pallonhallinnan kautta pelaamalla TPS2 ei juurikaan maalitilanteita pystynyt Iiro-maalivahti Veeti Vainion (Sata-Kaiverrus, Finncontainers) maalille luomaan.

36.minuutilla Jussi Helin (Euran Pintakäsittely) vapautti kierteisellä syötöllä Santtu Katajan (Siemen-Flora, Rauman Juku) läpiajoon mutta TPS-maalivahti Olli Heikkilä torjui hienosti jalallaan Katajan sijoituksen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Oliver Repo ja Kataja lähettivät Miska Karppisen (Dewaco) juoksukilpailuun TPS-topparien kanssa ja TPS-puolustus huiskaisi pallon sivurajasta yli. Muiden ihmetellessä Juho Tupala hetti rajaheiton nopeasti Jussi Helinille. Helin ohitti vaivattoman näköisesti Ali Abdullahin ja laukoi näyttävästi pallon takaylänurkkaan. 39 minuuttia pelattu ja Iirot pääsi tauolle ilahduttavasti 0-1 johdossa.

Tauolta keltapaitainen Iiro-joukkue tuli vahvasti. TPS nosti hieman ryhmitystään ja Iirot pystyi ohittamaan mustavalkoisten prässiyritykset. 43. minuutilla Eeli Tarvainen (Meriasennus, Satatech Talotekniikka) nousi topparin paikalta riistonsa jälkeen mukaan hyökkäykseen ja vapautti vasemmalla ulkosyrjällään Oliver Revon maalintekoon. Repo viimeisteli eleettömästi 0-2 johdon ja Tepsin selkäranka alkoi silminnähden natista.Heti seuraavalla minuutilla Repo laukoi jälleen vasurillaan kohti maalia mutta laukaus jäi heppoiseksi. Seuranneesta tilanteesta Repo riisti pallon TPS-pelaajilta ja vapautti Matias Babbin avopaikkaan. Babbilla oli ehkä liikaakin aikaa tähdätä ja lopulta laukaus meni tolppaa hipoen ohi.

49.minuutilla nähtiin pelin lopullinen ratkaisu. TPS-hyökkäys pysähtyi jälleen Iirojen puolustusmuuriin ja Eeli Tarvainen vapautti pitkällä syötöllä Santtu Katajan läpiajoon. Kataja veivasi TPS-vahti Heikkilän maahan ja iski pallon tyhjään maaliin. 0-3 . Vain minuuttia myöhemmin kentälle tullut Arno van Laethem ja Repo prässäsivät TPS-pelinavausta tehokkaasti ja Repo pääsi hyödyntämään pelinavauksen virheen sijoittaien 0-4 maalin vasurillaan tyhjään TPS-maaliin.

63.minuutilla Repo petasi päätyrajalta tekopaikan Aukusti Koivulle (Suupohjan varaosa ja huolto, Äitee) avopaikan mutta Koivun viimeistely-yritys epäonnistui tällä kertaa.

77.minuutilla Helin vapautti Matias Babbin vasemmalta laidalta ja Babb sijoitti vasurillaan tolpan kautta lukemiksi 0-5. Vielä ottelun lopussa Helin laukoi mutta maalivahdin käsiin.

Kahden ottelun jälkeen Pallo-Iirot on vakuuttavasti puhtaalla pelillä sarjakärjessä maalierolla 11-0. Viimeisin tappio on yli 3 kuukauden takaa Maarianhaminasta. Ensi lauantaina 20.8. Iirot pelaa kotona Buena Vista stadionilla klo 13.00 ja vastaan tulee Tampereen Pallo-Veikot. Tervetuloa silloin kannustamaan Pallo-Iirot voittoon!

Tilastot
TPS/2

0 - 5

(0-1)
39'MaaliHelin Jussi
43'MaaliRepo Oliver
49'MaaliKataja Santtu
50'MaaliRepo Oliver
56'VaroitusKainulainen Aaro
72'VaroitusVan Laethem Arno