Edustus, Naisten Ykkönen

P-Iirot - VIFK  3 - 0

Äijänsuo stadion TN

Naiset karistivat pitkäaikaisen ”VIFK- kammon” niskastaan

Ennen keskiviikkoa joukkueet olivat kohdanneet kuusi kertaa Ykkösessä viimeisen kolmen kauden aikana. Sinikeltaiset olivat hävinneet ne kaikki, kunnes nyt seitsemännessä kohtaamisessa Iirot ottivat ansaitun 3–0 (0–0). Varsinkin toinen jakso oli hallintaa näytöstyyliin.

Voitto olikin välttämätön yläloppusarjapaikkaa ajatellen, sillä muuten kilpakumppanit VIFK, JYPK ja KuPS-Akatemia olisivat päässeet karkuun. Nyt Iirot nousi pykälällä viidenneksi, ohi vaasalaisten. Edellä ovat kuopiolaiset pisteen päässä ja JyPK kolmen pisteen päässä raumalaisista. Molemmilla on kuitenkin tämän kierroksen peli pelaamatta. Ison jännitysmomentin tähän tekee se, että sinikeltaiset kohtaavat vielä molemmat joukkueet vieraissa. Eli sarjaan tuli nyt jännitystä huomattavasti lisää, ainakin raumalaisittain.

Itse illan ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Iirojen pelisuunnitelman mukaisesti prässi aloitettiin nyt alempaa ja rauhallisemmin. Tiiviillä puolustamisella jakso hoidettiin ilman suurempia ongelmia. Maalintekopaikkojakin siunaantui muutama, mutta vielä ei verkkoa heilutettu. Jakson edetessä prässiä pikkuhiljaa nostettiin ja saatiin hieman vaikeutettua VIFK:n pelin avaamista. Kuitenkin tauolle mentiin 0–0 lukemissa.

Toinen jakso olikin sitten alusta lähtien Iirojen näytöstä. Palloa pystyttiin pitämään pitkiä jaksoja hyökkäysalueella ja toisaalta peliä myös rytmitettiin nopeilla lähdöillä hienosti. 56 minuutilla sitten Wilma Ahola pääsi laukomaan läpiajosta 1–0 maalin. Seitsemän minuuttia myöhemmin kentälle vaihdettu Anni Hakasalo teki saman tempun ja muutti tilanteeksi 2–0.

Tämän jälkeen pelissä tuli suvantovaihe, jolloin pääasiassa kotijoukkue piti palloa ilman suurempaa kiirettä mihinkään. Laura Ketola pääsi pitkästä aikaa irti kun 70 minuuttia oli pelattu. Hän tarvitsi 15 minuuttia ja räjäytti sitten pankin hienolla kierteisellä laukauksella takakulmaan. Numerot olivat 3-0 ja loppuajan Iirot pelasi fiksusti ja pystyi pitämään vaasalaiset poissa vaarallisilta alueilta. Maininnan ansaitsee myös jälleen maalissa pelannut Julia Aarnio, joka hoiti nollapelin varmalla esityksellä.

Päävalmentaja Iiro Koivula kommentoi ottelua.

-Muutamien vaikeampien pelien jälkeen päädyimme vaihtamaan ryhmitystä 1–4–4–2:n, joka näin jälkeenpäin ajatellen olikin ainoa oikea ratkaisu. Nyt kun on alkukausi menty lähes kokonaan hyökkäävämmällä ryhmityksellä, niin saatiin tietty rauhallisuus ja tasapaino omaan pelaamiseen. Varsinkin ensimmäinen jakso hoidettiin sovitusti näin alta pois. Sitten toisella jaksolla tarkoitus oli nostaa prässiä ja pelata rohkeammin hyökkäyssuuntaan, ja tämäkin onnistui todella hyvin.

-Vaihdotkin onnistuivat ”sovitusti”, sillä sekä Hakasalo, että Ketola tekivät maalin. Voitto oli meille elintärkeä tavoitetta, eli ylempää jatkosarjaa ajatellen, ja pelaajat kyllä tiedostivat sen itsekin. Nyt on vielä kaikki mahdollista.

-Eveliina Hannula pelasi viimeisen pelinsä sinikeltaisissa, ainakin toistaiseksi. Hän teki sen todella hienolla asenteella, joka kertoi kuinka tärkeää, tämä on hänellekin ollut. Tie vie Saksaan toisen lajin, eli salibandyn merkeissä ja Even asenteella menestys sielläkin on varmaa.

Tilastot

3 - 0

VIFK
(0-0)
56'MaaliAhola Wilma
63'MaaliHakasalo Anni
85'MaaliKetola Laura