Edustus, Naisten Ykkönen

P-Iirot - JyPK  0 - 0

Äijänsuo stadion TN

Naiset pelasivat maalittoman tasapelin JyPK:n kanssa

Sunnuntaina Buena Vista Stadionilla Pallo-Iirot sai vieraakseen JyPK:n Jyväskylästä. Erittäin hyvätasoinen ja fyysinen ottelu päättyi tulokseen 0–0.

Ensimmäinen jakso oli enemmän JyPK:n hallintaa, mutta Iirot puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti. Vieraitten ryhmitys aiheutti alkuun ongelmia sinikeltaisten keskikentälle, koska vierailla oli jatkuvasti ylivoima pelin ytimessä. Niinpä Iirot muutti ryhmitystään vastustajan peliä vastaavaksi ja asia alkoi korjaantua. Yhteen kärkeen siirtyminen tosin rokotti kotijoukkueen hyökkäyspeliä, ja siksikin ensimmäinen jakso meni vieraitten nimiin.

Puoliajalla sinikeltaiset saivat käytyä läpi peliin tarvittavat muutokset ja ilme olikin aivan toisen näköinen. Ensimmäiset 20 minuuttia mentiin Iirojen komennossa ja vieraitten peli puolestaan sekosi. Kuitenkaan aivan avopaikoille ei päästy.

Tämän jälkeen pelin kulku taas tasoittui ja loppujakso mentiin aika lailla päästä päähän. JyPK:llä oli paremmat paikat ratkaista peli ja pallo kävikin kahteen otteeseen kotijoukkueen maalin tolpassa. Mutta hienon pelin maalilla pelannutta Loviisa Helmistä eivät jyväskyläläiset pystyneet ohittamaan. Aivan lopussa sinikeltaisillakin oli vielä muutama hyvä hyökkäys ja jakson lopussa pallo kävi vieraitten ylärimassakin.

Koko puolustusosasto Elli Lamminen - Saara Laaksonen - Hertta Pietilä - Kaisa Saarenpää ja keskikentän pohjalla pelannut kapteeni Jenna Dahlberg ansaitsee kunniamaininnan, kuten koko joukkue puolustussuunnan pelistään. Loppuun asti mentiin maalittomassa tilanteessa, ja näin pisteet siis menivät 0–0 tuloksella jakoon.

Päävalmentaja Iiro Koivula kommentoi ottelun kulkua.

-Olen pisteeseen ihan tyytyväinen ottelutapahtumiin nähden. JyPK oli selkeästi kovin vastus tähän asti. Erittäin hyvin organisoitu ja taktisesti orientoitunut joukkue. Mielestäni lopputulos oli oikeutettu pelitapahtumiin nähden. Erityisen tyytyväinen olen joukkueen puolustuspelaamiseen koko ottelun ajalta, ja varsinkin aiempien pelien ongelmakohtaamme, eli boxipuolustamiseen, joka sujui tänään erinomaisesti.

-Puolet joukkueesta oli toipilaita puolentoista viikon influenssan jäljiltä, joten se vain korostaa tämän pisteen merkitystä. Sarjasijoitus näyttää tällä hetkellä hyvältä, kärjen kyydissä on pysytty. Tauti on selätetty, ja saamme ensi viikolla mukaan Minttu Ylikrakan ja tänäänkin 10 minuuttia pelanneen Eveliina Hannulan. Tämä tuo paljon lisää vaihtoehtoja rakentaa kokoonpanoa