Edustus, Naisten Ykkönen

P-Iirot - KuPS Akatemia  0 - 1

Äijänsuo stadion TN

​Naisille kirvelevä kotitappio lauantaina

Naisten joukkue kohtasi lauantaina KuPS-Akatemian aurinkoisella Buena Vista Stadionilla. Kovan väännön jälkeen pisteet lähtivät Kuopioon ensimmäisen jakson rankkarimaalilla.

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen hyvällä pallonhallinnalla. Kuitenkaan vaaralisille paikoille ei päästy etenemään. Myöskään vieraat eivät maalintekopaikoilla juhlineet. Peliä käytiin pääasiassa keskialueella ja KuPS:n vahva puolustus oli niin tiivis, etteivät sinikeltaisten kärjet Aino Varkoi ja Wilma Ahola päässeet uhkaamaan kuopiolaismaalia.

Sitten 42. minuutin kohdalla rikottiin KuPS-pelaajaa Iirojen boxissa ja seurauksena oli rangaistupotku. Sen laittoi Jannica Lintunen varmasti sisään ja tauolle mentiin 0–1 tilanteessa.

Toiselle jaksolle kotijoukkue vaihtoi ryhmitystä ja satsasi enemmän hyökkäyspeliin ja korkeaan prässiin. Tämä toikin hieman lisää vauhtia hyökkäysalueen pelaamiseen, mutta vieraat puolustivat niin tiiviinä, että raumalaisten hyökkäykset tyssäsivät lähes järjestäen tähän muuriin. Ainoastaan muutamia läheltä piti-paikkoja saatiin luotua, mutta se ei lauantaina riittänyt edes tasapelipisteeseen.

Ottelu päättyi näihin 0–1 (0–1) numeroihin ja pisteet lähtivät KuPS:n mukana kalakukkokaupunkiin.

Päävalmentaja Iiro Koivula kommentoi ottelun kulkua.

-Tiesimme ennakkoon, että vieraitten puolustus on kokenut ja vahva. Tarkoituksena oli pelata syvemmältä palloja linjan taakse ja pakottaa topparit juoksukilpailuihin. Tätä ei kuitenkaan toteutettu tarpeeksi vaan suurin osa peliajasta hakattiin päätä seinään yrittämällä pallonhallinnalla päästä murtautumaan läpi KuPS:n puolustuksen.

-Asenne oli meillä kyllä kohdillaa, ja kaikki tekivät töitä niin kuin pitikin. Vaikka enemmän hallittiin peliä, ei kuitenkaan maalintekopaikoille juurikaan päästy. Lopussa nostettiin vielä kolmaskin kärki ylös, mutta sekään ei tulosta tuonut.

(0-1)
42'MaaliLintunen Jannica