14.00
Edustus, Naisten Ykkönen

Ilves/2 - P-Iirot   1 - 2

Kauppi 3 TN

​Naiset takaisin voittokantaan Tampereella Aino Varkoin ja Julia Aarnion johdolla

Naisten joukkue matkasi lauantaina Tampereella Ilves/2:n vieraaksi. Tasaisen ja huippujännittävän ottelun ratkaisivat lopulta raumalaisten hyväksi Aino Varkoi kahdella maalillaan sekä Julia Aarnio torjumalla rankkarin ottelun viimeisellä minuutilla.

Päävalmentaja Iiro Koivula kommentoi ottelun kulkua.

-Tämä oli sellainen ottelu, jossa kaikkia pelaajia pitäisi kehua erikseen, mutta tietenkin kaksi maalia ja torjuttu rankkari nousevat sieltä esille. Noudatimme pelisuunnitelmaa täydellisesti ja nyt löytyi taas se hieman kadoksissa ollut taistelutahto ja totaalinen työmoraali.

-Toinen jakso varsinkin oli kaksijakoinen: alussa mentiin vartin verran Ilveksen alueella, kun tamperelaiset eivät päässeet voimakkaan prässin alta pois. Sitten taas ote siirtyi kotijoukkueelle ja jouduimme olemaan paljon puolustuskannalla. Ehkä suoritetut vaihdot toivat sitten meille taas kaivattua virtaa ja loppua kohden pääsimme jälleen hyökkäämään vaarallisesti. Ottelun viimeiset minuutit sitten tarjosivat lähes kaiken draaman mitä jalkapallo-ottelu voi tarjota. Lopputulos oli mielestäni oikeutettu, vaikka marginaalit olivat nyt todella pieniä.

Ensimmäisen jakson kulku oli tasaista, Ilveksen Olivia Mikkonen pääsi 29. minuutilla viemään kotijoukkueen 1–0 johtoon. Kokosinisissä pelannut vierasjoukkue ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan 10 minuuttia myöhemmin Varkoi tasoitti ottelun täydellisellä laukauksella boxin takaa. Loppu pelattiin tarkasti molemmin puolin, ettei ”pukukoppimaalia” päässyt syntymään. Tauolle mentiin näissä numeroissa.

Toinen jakso alkoi, kuten edellä mainittiin, Iirojen hurjalla prässillä korkealta. Riistoja saatiin paljon aikaiseksi, mutta maalia ei vielä syntynyt. Sitten tuli Ilveksen etsikkoaika, jonka aikana Aarnio torjui muutaman ylös suuntautuneen laukauksen hyvin. Iirot vaihtoivat molemmat wingbackinsa jakson puolen välin jälkeen. Eveliina Hannula ja Hertta Pietilä toivat paljon lisää juoksuvoimaa laidoille ja näin saatiin taas hyökkäyksiäkin aikaiseksi.

Sitten Varkoi räjäytti pankin 87 minuutilla puskemalla hienosti voittomaalin takanurkkaan. Viimeisellä minuutilla tuomari päätyi näyttämään palloa pilkulle Iirojen päädyssä. Tämän draaman kaaren päätteeksi maalivahti Aarnio liimasi maata pitkin tulleen laukauksen syliinsä ja pelasti raumalaisille kolme pistettä. Pilkun jälkeen pelattiin vielä pari minuuttia yliaikaa, ja sen vieraat hoitivat fiksusti pois.

Iirot teki tässä ottelussa myös muutaman ”pelipaikkakokeilun” ja ne molemmat onnistuivat mainiosti. Minttu Ylikraka pelasi todella vakuuttavan ottelun vasempana topparina ja Katarina Maikola onnistui aivan yhtä hyvin toisena ylempänä keskikenttänä. Iirottarien sarjasijoitus säilyi kuudentena, mutta nyt kolmantena oleva JyPK on enää kolmen pisteen päässä.

Tilastot
Ilves/2

1 - 2

(1-1)
29'MaaliMikkonen Olivia