Edustus, Naisten Ykkönen

JyPK - P-Iirot   4 - 0

Harjun stadion N

Naisille tappio Jyväskylässä

Naiset pelasivat sijoituksen kannalta tärkeän vierasottelun Jyväskylässä lauantaina. Kapealla ryhmällä matkaan päässeet raumalaiset joutuivat lopulta taipumaan toisella jaksolla suurehkoon 4–0 (0–0) tappioon.

Ottelun alku oli kuitenkin Iirojen. Ensimmäisen vartin aikana sinikeltaisten vahva prässi pakotti JyPK-puolustuksen muutamiin karkeisiin virheisiin ja näistä syntyi kolme avopaikkaa, joista ei kuitenkaan viimeistelemään pystytty. Parhaat paikat siunaantuivat Wilma Aholalle, jonka hyvät yritykset kotijoukkueen maalivahti Satu Pitkänen pystyi torjumaan. Puoli tuntia mentiin tasaisissa merkeissä ja sitten ote alkoi pikkuhiljaa siirtymään jyväskyläläisille. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa 47 minuutille asti, kunnes Nelli Husu siirsi JyPK:n 1–0 taukojohtoon ”pukukoppimaalilla”.

Toisella jaksolla Iirot olikin sitten vaikeuksissa alusta asti. Rutinoitunut kotijoukkue vei peliä ja pysyi pitkiä aikoja sinikeltaisten kenttäpuoliskolla. 56 minuutin kohdalla Kia Voutilainen vei JyPK: 2–0 johtoon ja yhdeksän minuuttia tästä niin Husu teki illan toisen maalinsa. Iiroilla oli suuria vaikeuksia päästä tuomaan peliä hyökkäysalueelle, ja kun vaihdostakin saatiin vain kahdet tuoreet jalat kentälle, ei se tilannetta helpottanut.

Sairastumisten ja työesteiden takia poissa oli iso määrä pelaajia, jonka takia lähtökohdat olivat melko epäkiitolliset. Vaihdosta kentälle menivät 56 minuutilla Riina Rauva ja sitten 73 minuutin kohdalla Elli Helander pääsi kellottamaan ensimmäiset minuuttinsa kahteen vuoteen. Helanderin odotettu paluu tuo lisää vaihtoehtoja raumalaisten alakertaan ja kun Eveliina Hannula pelasi jäähyväisottelunsa VIFK:ä vastaan on lisäys toki muutenkin tervetullut.

Ottelun lisäajalla Pauliina Pirinen pääsi vielä viimeistelemään loppunumerot 4–0. Vieraista maininnan ansaitsevat vanhalla kotikentällään pelannut Kaisa Saarenpää, sekä topparina loppuun asti taistellut Saara Laaksonen.

Päävalmentaja Koivula kommentoi ottelua.

Nyt jouduttiin liian kovaan paikkaan sikäli, että omat lähtökohdat olivat liian vaikeat ja vastassa oli äärimmäisen rutinoitunut joukkue, jossa on paljon liigakokemusta. Emme kerta kaikkiaan pysyneet enää kyydissä toisella jaksolla, ja taktisesti kypsä joukkue pystyi luomaan jatkuvasti ylivoimia kentän eri alueille. Lisäksi kaksinkamppailuja hävittiin aivan liikaa ja nimenomaan tärkeillä alueilla, kuten keskikentällä.

Iirot putosi tappion myötä kuudenneksi, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta. Taistelu yläloppusarjan paikoista käy kuitenkin kuumana, ja kaikki on vielä mahdollista. Seuraavaksi sinikeltaiset matkustavat Kuopioon, jossa ensi lauantaina vastaan asettuu kotijoukkue KuPS-Akatemia.

Tilastot
JyPK

4 - 0

(0-0)
47'MaaliHusu Nelli
56'MaaliVoutilainen Kia
65'MaaliHusu Nelli
91'MaaliPirinen Pauliina