Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehet kipusivat tasoihin kotikentällä

Miehet jatkavat tappioitta sarjassa. Pallo-Iirot nousi kolmesti tasoihin.

Yleisömäärä: 331

Eilisen päivän lumet olivat jo lähes kokonaan sulaneet, kun tuomari vihelsi ottelun alkaneeksi. Peliä ei ehditty pelata minuuttiakaan, kun korkeasta pallosta taistelemaan lähtenyt Mikko Jalkanen otti kontaktin HJS:n kapteeniin Jami Kyöstilään, joka tippui maahan ikävän näköisesti. Kyöstilää hoidettiin kentän pinnassa parin minuutin ajan, jonka jälkeen mies pystyi nousemaan tuettuna omille jaloilleen, mutta joutui jättämään ottelun kesken. Samaisesta tilanteesta tuomari antoi myös Jalkaselle lopulta varoituksen, keskusteltuaan asiasta linjatuomarin kanssa. Ottelun avausmaali nähtiin heti tämän perään, kun HJS pääsi hyökkäämään laidalta. Keskityspalloon väliin raumalaisten puolustuslinjasta Christopher Abdou, joka kuitenkin epäonnisesti katkaisi keskityksen suoraan omaan maaliin pelikellossa ollessa vasta 4'.

Maalin jälkeen Pallo-Iirot otti pelivälinettä paremmin haltuunsa, jonka johdosta vierasjoukkueelle jäi tehtäväksi vain puolustaa, sekä edetä nopeilla vastahyökkäyksillä. Iirojen paine tuotti lopulta tulosta, kun Oliver Repo pääsi keskittämään laidalta maalin eteen, jossa hyökkäystä tukemaan noussut Matias Babb sai jatkaa pallon ohi hölmistyneen HJS:n maalivahdin Riku Haaviston kellon näyttäessä 33'. Maalin jälkeen kotijoukkueella oli myös hyvä paikka mennä johtoon, kun Repo tiputti boksin reunalle Juuso Aallolle, jonka veto kuitenkin kilpistyi tällä kertaa HJS:n puolustuslinjaan. Sen sijaan HJS sai vielä pelattua pallon maaliin, kun lisäajan kolmannella minuutilla Gerald Ben pääsi karkaamaan läpiajoon. Sakari Korri tuli hyvin vastaan ja saikin ahdistettua Benin maalin sivustalle, mutta jatkotilanteesta pallo kimposi Korrin torjunnasta suoraan maalin edessä norkoilleen Jonni Thusbergin jalkaan, jonka hieman epäonnistunut laukaus päätyi lopulta maalin perukoille. Enempää maaleja ei nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään vierajoukkueen 1-2 johtolukemissa.

Toinen puoliaika alkoi hieman rauhallisemmin kuin ensimmäinen, jonka johdosta parhaat maalipaikat molemmissa päissä syntyivät erikoistilanteista. Vajaan tunnin kohdalla Jalkasen iltapuhde tuli täyteen ja hänen paikkansa vasemmasta laidasta otti Veeti Pohtio. Muutama minuutti tästä ja pallo oli jälleen HJS:n maalissa. Babb oli jälleen mukana hyökkäämässä ja Topias SIlvennoiselta syötön noin 25 metrissä jalkaansa. Babb lähti haastamaan useampaa puolustajaa ja löysikin väylän keskelle, josta tarkka vasemman jalan laukaus siivitti Pallo-Iirot uudestaan tasoihin vierasjoukkueen kanssa.

Pitkään näytti siltä, että pisteet tasattaisiin 2-2 lukemin, mutta HJS pääsi kuin varkain vielä uudestaan johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain neljä minuuttia. Korrin ja puolustuslinjat ajatukset eivät osuneet yhteen, jolloin Eetu Kajanto päätti käyttää tilanteen hyväksi, nappasi pallon Korrin nenän edestä ja laittoi lukemat 2-3. Mutta tässäkään eivät olleet vielä illan kaikki osumat. Pallo-Iirot yritti epätoivoisesti päästä HJS:n maalille, ja ajassa 90+3' keskityspallo löysi Pohtion jalan. Lisäaikojen erikoismies paiskasi pallon maaliin kirjaimellisesti ottelun viimeisellä sekunnilla, sillä heti maalin jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi. Näin olleen molemmat joukkueet jatkoivat sarjassa tappioitta. Pelillisesti kotijoukkue oli tulosta parempi, mutta tuloksesta huolimatta osoitti sitkeyttä vaikeissa paikoissa noustessaan ottelussa kolme kertaa tappioasemasta tasoihin.

Otteluraportissa kaksi kaunista maalia viimeistellyt Matias Babb

Pisteet meinasivat tänään kadota omiin virheisiin.

- Kyllä hankalaksi tehtiin itsellemme nyt. Hallittiin ensimmäisen puoliajan loppua, ensimmäiset kymmenen minuuttia oli vaikeat. Kyllä tämä ihan meidän peli oli. Tehtiin liian vaikeaksi.

HJS:n maalit tulivat hieman puskista.

- Joo. Vähän tuli puolustuksessa hasseja, kyllä ne pitää saada ensi peliin kuntoon.

Babb vietti uransa ensimmäistä kahden maalin iltaa. Maaleista jäi parempi maku, kun ottelusta saatiin lopulta kairattua piste.

- Niitä pitää muistella ja Pohtiolta tosi hyvä viimeinen maali.