Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - SexyPöxyt  4 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehille vapauttava paluu voittokantaan

Miehet palasivat takaisin voittokantaan kotikentällä. SexyPöxyt kaatui vihdoin myös raumalaisten toimesta.

Yleisömäärä: 401

Epävakaa sää heitti ilmoille pieniä kysymysmerkkejä miesten ottelun alla, mutta taivaat selkenivät mukavasti hieman ennen avausvihellystä. Tämä herätti selvästi myös kotijoukkueen, sillä palloa kaivettiin SexyPöxyjen maalista jo kahden minuutin pelin jälkeen. Iirot pääsi heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kulmalle, ja Mikko Jalkasen lähettämä keskityspallo pomppi onnekkaasti Pöxyjen kapteenin Thomas Saarisen jalkojen kautta ohi hölmistyneen Pöxyvahti Axel Terävän. Reipas vartti edellistä myöhemmin sai Jalkanen myös omiin nimiinsä täysosuman. Aleksi Arvela avasi puolustuslinjasta laitaan Oliver Revolle, joka pisti jalat liikkeelle ja jätti puolustajan 100-0 askelharhautuksella taakseen. Laituri lähetti kovan pallon maalin eteen, jossa Topias Silvennoinen sai ohjattua pallon takatolpalla päivystäneelle Jalkaselle, jonka laukaus painui verkkoon maalivahdin torjunnan kautta.

Jalkasen osuman jälkeen pelin tahti hieman rauhoittui, pallon pysyessä raumalaisten jaloissa muutamia SexyPöxyjen hyökkäysyrityksiä lukuun ottamatta. 36' kohdalla myös Repo oli lähellä maalintekoa, kun Walid Abdelalin palautuspallo Pöxyjen kenttäpuoliskolle tippui suoraan Revon jalkaan, joka ohitti lähimmän puolustajan ja pamautti pallon maalin ylärimaan. Paluupallossa oli ensimmäisenä Jalkanen, joka hänkin iski pallon ylärimaan. Tässä kimmokkeessa ensimmäisenä olivat espoolaisten puolustajat, jotka purkivat tilanteen ja taululle pysyivät 2-0 lukemat. Lisäosumia ei ensimmäiselle puoliskolla nähty, joten tauolle siirryttiin myös samoista lukemista.

SexyPöxyt kavensi ottelun heti toisen puoliajan alkuun, kun ajassa 49' Ville Makkonen pääsi hieman yllättäen vetämään Iirojen puolustajien välistä pienestä pompusta ohi Sakari Korrin. Lähellä oli Iirojen toinen aiheutettu oma maali, kun Revon lähettämä kulmapotku ajassa 60' kimposi espoolaisten selän kautta kohti maalia. Tällä kertaa Terävä oli Pöxyjen maalilla hereillä, ja otti hyvän reaktiotorjunnan, estäen SexyPöxyjen ottelun toisen oman maalin. Elias Ahde pääsi tämän jälkeen kokeilemaan myös maalintekoa. Ahde juoksi hyvin puolustuslinjan puhkovaan syöttöön, ohitti vastaan tulleen maalivahdin ja sai pallon vielä ohi alas juosseen puolustajankin, mutta tolppa esti kärjen yhdeksännen maalin syntymisen. Pari minuuttia myöhemmin Pallo-Iirot suorittivat ottelun ensimmäiset vaihtonsa, kun Revon ja Alex Johanssonin päivätyöt tulivat täyteen. Kentälle kaksikon tilalle vaihdettiin Veeti Pohtio ja Timi Halminen.

78' kohdalla Iirot aiheutti hämmennystä jälleen kulmapotkusta. Jalkasen lähettämä pallo tippui mukavasti suoraan maalin eteen, johon Jami Halminen oli saanut nousta aivan vapaasti. Halmista pitävä puolustaja oli aivan omissa maailmoissaan kulman lähtiessä, eikä Halmisen tarvinnut edes taistella puskupaikalle pääsemisestä. Viisi minuuttia myöhemmin Silvennoinen löysi Pohtion laidalta. Laituri nappasi pallon mukaansa timanttisella tatsilla ja pääsi vetämään, mutta tämän yrityksen Terävä torjui. Pohtio oli kuitenkin ensimmäisenä torjunnan reboundissa ja käänsi pallon tämän jälkeen tyhjään maaliin. Heti maalin jälkeen Iirot suoritti triplavaihdon, kun Otto Ohvo, Jalkanen ja Matias Babb tekivät tilaa Miro Honkaniemelle, Jussi Helinille ja Markus Babbille. Enempää sen suurempia maalipaikkoja ei kummassakaan päässä nähty, joten Iirojen voittolukemiksi merkittiin tällä kertaa 4-1.

Vastuuvalmentaja Joel Grasso oli tyytyväinen siihen, miten joukkue palasi kentälle työhaalarit jalassa

- Me keskusteltiin joukkueen kanssa, että miten me saataisiin käännettyä kelkkaa niiden kahden vaikean pelin jälkeen. Todettiin yhdessä, että semmoinen yhdessä duunin teko ja oman pelitavan noudattaminen paremmin olisi se meidän ratkaisu. Siinä onnistuttiin ihan hyvin, pystyttiin pitämään tietyistä pelitavan asioista kiinni, hallittiin sitä ottelun kulkua pallon kanssa pääosin, luotiin paljon maalipaikkoja ja puolustettiin. Tehtiin eteneminen meidän boksiin aika hankalaksi. Se loi hyvän lähtökohdan siihen, että voitetaan ottelu.

Tasoero kentällä erottui lopulta.

- Loppujen lopuksi selkeä [peli]. Vastustajan kavennuksen jälkeen hetkellisesti ote siirtyi ja ne sai muutaman paikan. Muuten aika kypsä esitys, oltiin mun mielestä lukemien mukaisesti vastustajaa edellä. Voi olla tyytyväinen, että saatiin taas useampi maali tehtyä.