Naisten joukkue vahvistuu tutulla ”paluumuuttajalla”

8.11.2021


Kansallista ykköstä pelaava naisten joukkue on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Minttu Ylikrakan kanssa. Ylikraka pelasi kaudella 2019 B tyttöjen SM-hopeaa voittaneessa Iirojen yhteisjoukkueessa. Lisäksi hän on ollut vakiokasvo tyttömaajoukkueissa usean vuoden ajan.

Hopeakauden jälkeen Mintun tie vei Helsinkiin, Märskyyn, Helsinki Football Academyn riveihin. Nyt syksyllä opinnot pääkaupungissa päättyvät ja Ylikraka palaa Poriin. Looginen jatkumo uralle on paluu Pallo- Iirojen riveihin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Kansalliseen Ykköseen.

Minttu on kahdella viime kaudella Iiroja edustaneen Jasmin Ylikrakan sisar. Jasmin taas on tammikuussa aloittamassa asepalveluksen Niinisalossa ja hänen pelaamisensa vaikeutuisi huomattavasti. Näin ollen hänen kanssaan on sovittu pidettäväksi ainakin välivuosi Iirojen toiminnasta.

”Olen ollut Mintun kanssa puheissa aikaisemminkin, mutta nyt asiat loksahtivat kohdalleen ja saamme kovan luokan vahvistuksen. Mintulla on nuoresta iästään huolimatta jo paljon kokemusta kovista peleistä, maajoukkuetaustankin ansiosta. Iso palanen ensi kauden joukkueessa”, kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

”Toisaalta ikävää on se, että sisarusten toinen osapuoli, Jasmin, lähtee tammikuussa armeijaan, ja hänen pelaamisensa meillä olisi olosuhteitten takia liian vaikeaa. Hänen kanssaan palaamme asiaan taas heti intin jälkeen”, jatkoi Koivula.