B- tytöt tasasivat pisteet FC Kuusysin kanssa

3.7.2021

Perjantaina pelattiin Buena Vista Stadionilla B- tyttöjen SM- sarjan ottelu Pallo- Iirot yj- FC Kuusysi Lahdesta. Lopputulos 0-0 oli molempien joukkueiden valmentajien näkemyksen mukaan totuutta vastaava.

Ensimmäisen jakson alkupuolisko oli kotijoukkueen hallintaa, mutta maalintekopaikoille ei onnistuttu pääsemään. Jakson loppuosa taas meni enemmän vieraitten hallinnassa. Myös lahtelaisten ongelmana oli murtautumisvaihe, johon ei oikein keinoja löytynyt. Tauolle mentiin tasaisissa tunnelmissa.

Toisen jakson kulku oli melkein kopio ensimmäisestä. Molemmilla oli omat hallintajaksonsa. Kuusysi pääsi muutaman kerran hyvillekin paikoille, mutta raumalaisten maalilla pelanneella Julia Aarniolla oli todella hyvä iltapuhde. Aarnio esitti ottelussa muutamia todellisia "gamesavery"- torjuntoja. Kaiken kaikkiaan molemmat joukkueet puolustivat hyvin, mutta hyökkäyspelin kanssa oli ongelmia. Iirojen topparipari Maija Karta - Hertta Pietilä piti hienosti kotijoukkueen puolustuslinjat tiiviinä, ja omalla taistelullaan estivät monen vaarallisen tilanteen syntymisen. Keskialueella Jenna Juhola ja Anni Hakasalo puolustivat hyvin, ja myös pystyivät viemään Iirojen hyökkäyksiä eteenpäin.

"Peli oli kaiken kaikkiaan tosi tasainen, ja lopputulos oli siten ihan oikea, ja tapahtumia vastaava. Tämä todettiin yhteistuumin lahtelaisten kollegani, Teemu Virtasen, kanssa. Vierailla oli paremmat paikat, mutta hienon pelin pelannut Julia Aarnio selvitti ne tänään",kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelun tauottua." Piste on aina parempi kuin ei pisteitä ollenkaan. Tämäkin peli huomioiden, sarjan alku on meille ollut hyvin onnistunut. Seuraavaksi päästäänkin tulevana keskiviikkona haastamaan paikallisvastustaja TPS Turussa", jatkoi Koivula.

Nyt joukkueella on vuorossa kaksi vieraspeliä . Keskiviikkona siis TPS Turussa, ja sunnuntaina VIFK Vaasassa. Sen jälkeen sinikeltaiset vetäytyvät kolmen viikon sarjatauolle.