Miesten edustusjoukkueen viestintä kaudella 2021

2.3.2021

Miesten edustusjoukkueen viestintä 2021
Miesten edustusjoukkueen viestintä 2021

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkueen viestintätiimi on valmiina kaudelle 2021, mutta haemme vielä tekijöitä mukaan. Viestintää tekevät tulevalla kaudella seuran viestinnässä takavuosina mukana ollut Juho Suoramaa sekä valokuvaaja Sami Kivistö. Pallo-Iirot hakee vielä erityisesti video-osaamista, mutta mikäli haluat antaa panoksesi kirjoittamalla, käyttämällä sosiaalista mediaa, suunnittelemalla viestintää tai video- ja valokuvaamalla niin ole rohkeasti yhteydessä.

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue tulee panostamaan ensi kaudella vahvemmin viestintään. Urheilujoukkueen ympäristö on hyvä paikka oppia viestimisen perustaitoja kuten haastattelujen tekemistä, kirjoittamista, ihmisten, tunteiden ja tilanteiden tallentamista tai tarinan kerrontaa eri välineitä hyväksikäyttäen.

Peleistä ja joukkueen arjesta on vähän tietoa saatavilla, joten seuran viestintä pystyy itse ensimmäisenä kertomaan mitä tapahtui, missä, miten ja miksi.

Pallo-Iirot on tarjonnut paikkaa myös viestinnän opiskelijoille suorittaa opintojaan. Sanna Peräntie teki Pallo-Iiroissa opiskelijana, mutta myös palkallisena viestintää ja nykyään Sanna työskentelee ammattilaisena viestintätoimistossa. Iirojen viestintäpolulta myös Juho Suoramaa on tehnyt ammattilaisena töitä.

Jos sinulla on halukkuutta lähteä mukaan viestintätiimiin ottamaan valokuvia, tekemään videoita, kirjoittamaan, käyttämään sosiaalista mediaa tai mitä vaan aiheeseen liittyvää, niin ota yhteyttä juho.suoramaa@palloiirot.fi. Kaikkeen opastetaan, joten älä epäile vaikka et kokisi vielä osaavasi.

 

Mitä uutta ja vanhaa edustusjoukkueen viestinnässä on luvassa tulevalla kaudella?

Tulevalla kaudella tulemme perinteiseen tapaan tekemään otteluista ennakot ja raportit, mutta uutena elementtinä lisäämme ajantasaista viestintää muun muassa videota hyväksi käyttäen.

Tulemme sarjakaudella tekemään viikkoraportin, jossa päävalmentaja tai valmennustiimin jäsen kertovat ajankohtaiset kuulumiset joukkueesta kuten terveystilanteen, valmistautumisen viikon otteluun ja muut ajankohtaiset kuulumiset.

Pyrimme myös lisäämään läsnäoloa, joka tarkoittaa että sarjakaudella kattava liveseuranta tekee paluun. Otteluista pyritään välittämään tapahtumat reaaliaikaisesti Pallo-Iirojen liveseurantatililtä Twitterissä sekä tulosseuranta miesten edustusjoukkueen omalta Instagram-tililtä stories-osiossa.

Pelin jälkeen välitämme joukkueesta pelaajan tai valmentajan tuoreet kuulumiset videota hyväksikäyttäen.

Visio: ”Läsnäolo, edustuksen tarina, nopeus ja tuotannon keveys”