B-tytöiltä vahvan tason noston myötä selkeä voitto

18.7.2020


B-tyttöjen yhteisjoukkue pelasi tänään lauantaina kotikentällään SM-sarjan ottelun Vaasan IFK:ta vastaan. Lopputulos 6-0 (4-0) ei jättänyt tilaa selittelyille.

Iirot lähti ensimmäiselle jaksolle kovaa. Ylhäältä prässättiin joukkueena ja se sekoitti vieraitten pelin avaamisen totaalisesti. Samaa jatkui jakson loppuun asti ja tauolle mentiin 4-0 tilanteessa. Maalit tekivät Anni Hakasalo 17 minuutilla, Mira Pärssinen 33. minuutin kohdalla ja Sofia Määttä kaksi maalia ajassa 28 ja 45 minuuttia.

Tauolla Määttä otettiin huilamaan ja keskittymään huomiseen naisten peliin. Tilalle tuli vahvan jakson pelannut Wilma Ahola. Toisella jaksolla ei oikeastaan mikään muuttunut, peli jatkui täysin kotijoukkueen hallinnassa. VIFK pystyi muutamaan otteeseen hätyyttämään Julia Aarnion vartioimaa maalia, mutta nolla pysyi loppuun asti. Toisen jakson maalit: Amelia Luotonen 48. minuutilla ja Jasmin Ylikraka komealla kaukolaukauksella 56. minuutilla.

"Jos tätä esitystä haluataan hieman avata, niin kyse oli siitä että yhdessä joukkueen kanssa sovittiin, että kaikki yksilönä ja yhdessä joukkueena nostamme pelaamisen tason takaisin siihen mihin pystymme parhaimmillamme. Voitimme KPV:n Kokkolassa viime sunnuntaina 1-2, mutta se oli ylivoimaisesti heikoin esitys mitä tältä ryhmältä on nähty.Tämän päivän tulos kertoo armottomasti sen, että siihen myös pystyttiin", paalutti Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ja jatkoi "Se oli totaalinen muutos, ja juontaa siitä että työmoraali on erittäin korkea ja kaikki tekevät nöyrästi sovitut asiat. Aina löytyy kehitettäviä asioita, mutta huonoja asioita ei tästä ottelusta löydy. Olen tosi ylpeä siitä, että joukkue pystyi pienimuotoisen katasrofin jälkeen keräämään itsensä ja löytämään jälleen voittavan peli-ilmeensä"

Iirot nousi sarajataulukossa jo neljänneksi 6:lla pisteellä. Kaksi voittoa ja yksi tappio maalierolla 9-6, on saldo tällä hetkellä.

Huomenna on Naisten joukkueen vuoro, kun Äijänsuolla pelataan kello 15:00 Naisten Ykkösen ottelu Pallo-Iirot - VIFK. Tervetuloa!