Niilo Hautala palaa Pallo-Iiroihin!

15.6.2020

Niilo Hautala
Niilo Hautala

Seuran oma kasvatti pelasi Pallo-Iiroissa viimeksi kausilla 2012-14 yhteensä 66 ottelussa. Sen jälkeen Hautala pelasi muun muassa useamman kauden Ykköstä AC Oulussa ja viime kaudella Ruotsissa FC Gutessa.

Niilo Hautala harjoitteli Pallo-Iirojen kanssa alkuvuodesta ja seura on ollut pelaajan kanssa tiiviissä yhteydenpidossa. Hautala pelaa tänään alkavalla kaudella Iiroissa, mutta saattaa vielä kauden aikana tähdätä ulkomaille.

Niilo Hautalan pelilupa-asiat saatiin kuntoon ja hän on heti pelikelpoinen.

Nuoren, mutta kokeneen pelimiehen luontaisin pelipaikka on laitapuolustaja, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskikentällä.

- Laitapuolustajana olen säännöllisesti pelannut ja sinne itseni laittaisin. Pystyn kyllä keskikentän keskustassakin pelaamaan, mutta ehdottomasti olen laitapuolustajana pelannut viime vuosina, Hautala kertoo.

"Mulla on tosi hyvät fiilikset paluusta Iiroihin"

Niilo Hautalan viime pelistä Pallo-Iirojen paidassa on aikaa. Kokemusta on karttunut kovista sarjoista.

- Mulla on tosi hyvät fiilikset paluusta Iiroihin. Korona-tilanteen vuoksi olen ollut Raumalla pidemmän aikaa ja tietenkin sitä kautta mahdollisuudet jatkaa ulkomailla ovat pienentyneet kun monessa seurassa ei ole tietoa mitä tapahtuu ja milloin pelataan.

- Sarja alkaa täällä ja ehdottomasti on jo pidemmän aikaa vaikuttanut hyvältä vaihtoehdolta, että pelaisin Raumalla. Olin alkuvuodesta mukana harjoittelemassa ja sain tosi hyvän kuvan jo silloin toiminnasta. Olen iloinen, että saimme asiat järjestymään ja sovittua. Varmasti molemmille osapuolille hyvä juttu. Mä pääsen pelaamaan ja uskon, että pystyn kentällä joukkuetta auttamaan. Mulla on jo sen verran kokemusta Kakkosesta ja ylempää, Hautala muistuttaa.

Hautalan ja Pallo-Iirojen sopimuksessa pelaajalla on mahdollisuus siirtyä ulkomaille. 

- Mulla on edelleen tavoitteena jollain aikavälillä pelata vielä ulkomailla ja toteuttaa sitä unelmaa jalkapalloilijana. Jos se mahdollisuus tulee kesän aikana, niin tottakai olen siihen valmis, mutta jos tulee myöhemmin niin hyvä sekin. Jos sitä mahdollisuutta ei tule ollenkaan tällä kaudella, niin sitten sellaista ei tule. Olen iloinen vaan siitä, että pääsen taas pelaamaan ja nauttimaan futiksesta. 

- Kaikenkaikkiaan hyvät fiilikset päästä pelaamaan kotikaupungissani, Hautala päättää.

 

"Niilo on loistavassa fyysisessä kunnossa"

Päävalmentaja Scott Green iloitsee Niilon saapumisesta joukkueeseen.

- Niilo Hautala on kokenut pelaaj. Hautalalla on hyviä ominaisuuksia, hyvin tekninen ja loistavassa fyysisessä kunnossa.

- Niilo on hyvin liikkuva ja pelannut korkealla tasolla. Hän on iso esimerkki nuorille. Loistava lisä joukkueeseemme. Odotan innolla, että hän pääsee pelaamaan.

Tervetuloa takaisin, Niilo!