JIlveksestä irtosi puhdas saldo

20.8.2012


Pallo-Iirot niputti lohkonsa häntäpään Jämsänkosken Ilveksen vieraissa maalein 2-5 (1-2).

Jämsänkosken vierailusta piti muodostua harmaa pakkopulla kesäisten helteiden viilentyessä hiljalleen syyssateiksi. Jälleen kerran jalkapallojumalat heittävät kuitenkin pataansa odottamattomia mausteita.

Ensimmäisen erikoisuuden löi pöytään Pallo-Iirojen päävalmentaja Pasi Lehtonen iskemällä luukulle ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mikko Laaksosen. Ykkösvahti Jani Tuomala ei olisi aloittanut ottelua, vaikka olisi ollut tervekin, mutta nyt Tuomala oli koko reissusta sivussa oksennustaudin vuoksi. Kokemusmatkalle miesten menoa ihmettelemään pääsikin B-juniorimaalivahti Panu Erama.

- "Jonttu" on esiintynyt harjoituksissa väkevästi. Torjuu kuin pantteri ja pärisee vielä itselleen kuin ruohonleikkuri. Hän haluaa kehittyä ja oli mahdollisuutensa ansainnut, Lehtonen perusteli.

Iirot karkasi ärhäkästi
 

Pelillisesti Jämsänkosken vierailu ei pääse Lehtosen muistokirjaan. Pelin taso ailahteli ja JIlves roikkui turhan pitkään pelissä mukana. Iirot oli taukojohdossa iloisen jössikän Jonas Nyholmin ja salakavalasti lämpenevän Juho Patolan maaleilla. Toisella jaksolla JIlves kampesi tasoihin, kunnes...

- Meidän 2-3-johtomaalissa vastustajan molari loukkasi kättään pahasti. Kentälle tuli ambulanssi ja peli seisoi puoli tuntia. Oikeastaan sen tapahtuman jälkeen ampaisimme karkuun niin, etten minäkään meinannut maalilta asti perävaloja erottaa, torjuntavastuuseen päässyt Laaksonen turisi.

Välikohtauksen takia ottelussa jaettiin yli puolen tunnin lisäaika, jonka turvin Iirot karkasi kauden kolmanteen voittoonsa jämsänkoskelaisista.

Savolainen jatkaa maalitehtailuaan
 

Karkumatkamaaleista viimeinen meni johtomaalinkin tekaisseen J-P Savolaisen nimiin. Hän hehkuu elokuun illoissa kuin takasta tippunut pökäle. Maali oli keskikenttäväkkärälle jo kauden kuudes. Tai niin kertoo ainakin rantarolexkauppiastakin luotettavampi Palloliiton tulospalvelu. Iirojen neljännen JIlves sorkki omaan toosaan.

- Pakkohan tässä on yrittää liekehtiä. Lokakuussa voi tulla vilu puseroon, jossei kentällä hohkaa tarpeeksi lämpöisenä, tulikuuma tarinanikkari Savolainen veisteli.