Ennakko: Pallo-Iirot - MuSa 14.7

11.7.2011


Lohkon piikkipaikalle janoava raumalaisnippu kohtaa seuraavaksi säilymisestä taistelevan ja jälleen valmentajaa vaihtaneen MuSan.

MuSan taival Kakkosessa on tähän mennessä ollut kivikkoinen. Tosin porilaisten viimeisimmässä, elintärkeässä häntäpään kamppailussa TuToa vastaan, tunnelin päästä tulvi aimo annos valoa. MuSa voitti turkulaiset kotonaan 1-0 ja nappasi ensimmäisen kauden ensimmäisen voittonsa.

Huonojen esityksien takia MuSa on vaihtanut jo kahdesti valmentajaa. Nyt Risto Koskikangas sai väistyä Risto Puustisen tieltä. Töitä Puustisella riittää, sillä MuSa on tehnyt sarjassa vähiten maaleja, vain kuusi, ja päästänyt 32.

Tärkeästä voitosta huolimatta pisteitä on koossa vasta kuusi ja matkaa pois suoran putoajan paikaltakin on vielä viisi pistettä.

Pallo-Iirot iskussa MuSan kimppuun

Kotijoukkue Pallo-Iirot on sen sijaan täysin päinvastaisessa tilanteessa. Se porskuttaa voittoputkessa ja sekä hyökkäys- että puolustuspeli on viime aikoina toiminut.

- Me ratkaisemme itse, kuinka helppo tai vaikea MuSa-ottelusta tulee. Jos lähdemme takki auki hakemaan ilmaisia pisteitä, niin käteen jää pelkkä luu. Omalla tasollamme olemme vahvempia, mutta pisteet pitää ansaita kovalla työllä ja nöyrällä asenteella, Iirojen piiskuri Pasi Lehtonen kertoi.

- En usko, että joukkueessa kukaan sortuu löysäilyyn. Tarvitsemme kuitenkin vielä paljon pisteitä ollaksemme siellä sijoilla 1-2, pohti Vasile Marchisin rinnalla Iirojen puolustuksen keskustassa tanssahteleva Verneri Salminen, jota villimpien huhujen mukaan Huiluntuhti hamuaa kummipelaajakseen.