Edustuksen valmentajan mietteitä kauden alla

16.4.2010


Edustusjoukkueen päävalmentaja Pasi Lehtonen kertoo seuraavassa ajatuksiaan talvikaudesta ja joukkueestaan.

Talvi on mennyt meiltä suunnitelmien mukaan, harjoittelussa pääteemamme oli helmikuun loppuun asti yksilöiden kehittäminen jonka jälkeen siirryimme hiomaan joukkueen yhteenpelaamista ja opettelemaan pelitapaamme. Olemme päässeet testaamaan joukkueen toimivuutta ja yksilöiden vahvuuksia useissa harjoitusotteluissa ja olemme saaneet näin ollen mukavasti otteluita alle ennen kauden alkua. Harjoituskaudella olemme välttäneet pahat loukkaantumiset, viime viikon harjoituksissa tosin Ville Kukkanen loukkasi polvensa ja alustavien tutkimusten mukaan kyseessä olisi ristisidevamma.

Lähdemme tulevaan kauteen todella raumalaisella joukkueella ja lähes 90% pelaajistamme on omia kasvatteja. Ulkomaalaisia edustavat jamaikalainen Howard Wong sekä raumalaistunut romanialainen Vasile Marchis. Ulkopaikkakuntalaista väriä rinkiin tuovat seinäjokelainen Ville Kukkanen sekä euralainen Eetu Setänen.

Talven aikana nuoret pelaajat ovat nostaneet tasoaan paljon ja muutamilta voi odottaakin jo tulevalla kaudella paljon. Myös kokeneet pelaajat ovat täyttäneet ruutunsa ja kantava vastuunsa esimerkillisesti. Yksittäisiä pelaajia en halua nostaa sen suuremmin esiin, mutta varmasti pelaajistamme Iiro Aalto, Kimmo Hörkkö ja Howard Wong on tarkkaan merkitty vastustajien papereihin. Maalivahti tilanteemme on vielä hieman auki siltä osin että neuvottelemme parhaillaan espanjalaisen Inigo Calafelin kanssa mahdollisesta sopimuksesta. Hän opiskelee SAMK:ssa vaihto-opiskelijana ja olisi kiinnostunut jäämään meille pelaamaan kesäksi jos vaan saamme hänelle järjestettyä kesätyöpaikan.

Pelaaja liikennettä tulee varmasti kauden aikana olemaan edustusjoukkueen, A-junioreiden ja reservijoukkueemme välillä koska ringissämme on 28 pelaaja. Yhteistyö toimii eri  joukkueiden välillä hyvin ja se on mielestäni tärkeää.

Kaiken kaikkiaan joukkueessamme on erittäin hyvä henki ja lähdemme alkavaan kauteen hyvillä mielin.

Edustuksen kausi pyörähtää käyntiin tänään Suomen cupin ottelulla FC Raumaa vastaan stadionilla klo 14. Kauden sarja-avaus on sunnuntaina 2.5. jolloin stadionilla vastassa ÅIFK. Ottelu alkaa klo 18.30.