Pallo-Iirojen B-tytöt varmistivat itselleen SM-mitalin

22.9.2019

SM-mitalistit
SM-mitalistit

P-Iirot YJ kukisti lauantaina Äijänsuolla Vasa IFK:n lukemin 4-0 ja varmisti sijoituksen T18 SM-sarjassa kolmen parhaan joukkoon, kun yksi kierros on vielä pelaamatta.

Lauantain voitto nosti Pallo-Iirot sarjan kärkipaikalle, mutta JyPK on pelannut ottelun vähemmän. Jos jyväskyläläiset pystyvät sunnuntaina kukistamaan EBK:n, he nousevat pisteen erolla kärkeen. Joka tapauksessa mitalijärjestys ratkeaa vasta ensi viikon sunnuntaina, kun Pallo-Iirot YJ matkustaa PK-35:n vieraaksi. Helsingissä pelattavassa ottelussa kohtaa kaksi tämän kauden mitalijoukkuetta, sillä PK-35 varmisti oman mitalinsa kukistamalla lauantain ONS:n vieraissa. Ennen päätöskierrosta PK-35 on varmuudella sarjataulukossa kolmantena, kolme pistettä Pallo-Iiroja perässä. Tasapisteissä paremmuuden ratkaisee maaliero.
Mitali, jonka Pallo-Iirojen pelaajat sunnuntaina Helsingissä saavat, on seurahistorian kolmas ja ensimmäinen B-tyttöjen ikäluokassa.
Kaksi aiempaa on saavutettu C-tytöissä vuonna 1991 ja A-tytöissä vuonna 1997.
Tämänkertainen mitali tulee yhdistelmäjoukkueella, mutta Pallo-Iirojen nimellä ja logolla. Joukkueessa on kuitenkin myös Euran Pallon ja Musan Salaman kasvattamia pelaajia.