Pallo-Iirojen vieraaksi voittoputkessa viilettävä Ilves

30.8.2019


Pallo-Iirot pelaa lauantaina jälleen Äijänsuolla, kun vieraaksi saapuu kuusi viimeisintä otteluaan voittanut Ilves 2.

Toisinaan revanssia lähdetään hakemaan maalin tappion jälkeen, joskus kahdeksan maalin. Pallo-Iiroilla tilanne on jälkimmäinen. Kesäkuun puolivälissä nähtiin raumalaisten kauden pohjanoteeraus, kun Tampereella pelatussa ottelussa Ilves johti ensimmäisen puoliajan jälkeen jo 3-0. Toisella jaksolla tuli vielä viisi maalia lisää.

Pääarkkitehteinä tuolloin häärivät Ilveksen Jesse Huhtala kolmella maalilla ja Juho Heikkinen, joka iski pallon verkkoon peräti neljästi. Se on yli puolet miehen koko kauden maalimäärästä (7).

- Siinä pelissä meni yksinkertaisesti kaikki pieleen, Juuso Aalto myöntää.

Ilveksen kausi on sujunut viime aikoina hyvin ja joukkue majailee parhaillaan sarjataulukon kolmantena, vain pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneen KaaPon takana. Ilves on voittanut kuusi viimeisintä otteluaan ja viimeisin tappio on kesäkuun lopulta SalPan vieraana. Kaiken lisäksi Ilves on 39 maalillaan B-lohkon eniten maaleja tehnyt joukkue.
 

SalPaa vastaan näytti jo paremmalta
 

Helpolla Pallo-Iirot ei varmasti revanssiaan tule saamaan. Ilveksen vireeseen verrattuna raumalaisten on hieman päinvastainen. Edellisestä kolmesta pelistä pistepotti ei ole kasvanut yhdelläkään pisteellä. Tosin vastustajatkin ovat olleet sarjan kärkijoukkueita.

- Kun sarjataulukkoa katsoo, niin tärkeitä pelejä meidän osaltamme tulevat koitokset. Motivaatio saada pisteitä on kova. Vaikkei SalPaa vastaan pisteitä tullutkaan, niin peli näytti jo paremmalta. Isketään vielä paikoista maalit, niin kyllä meillä on mahdollisuus Ilves kaataa, vaikka hyvässä vireessä onkin, Aalto toteaa.

SalPa-pelissä Aaltokin pääsi pitkästä aikaa kentälle, ja pelaaminen miehelle odotetusti maistui.

- Oli kyllä mukava päästä taas kentän puolelle, ja ihan hyvin pääsin paikoillekin. Sen verran jäi parannettavaa, että jos kentälle pääsen, niin laitetaan pallo seuraavaksi maaliin asti.

Ilves-pelin alla Miika Pertolan ja Otto Schultzin pelikunnot ovat vielä kysymysmerkkejä. Miska Rantamäki, Aleksi Pihlainen ja Waltteri Riihimäki ovat loukkaantumisen vuoksi varmuudella sivussa, samoin pelikiellossa oleva Eetu Setänen. Rantamäen odotetaan palaavan parin viikon päästä ja Pihlaisen ensi viikolla. Riihimäen kohdalla odotetaan lääkärin lausuntoa, mutta toiveissa olisi, että mies pystyy pelaamaan FC Jazzia vastaan.

Lauantain ottelu on kauden kolmanneksi viimeinen kotipeli, ja joukkue tarvitsee kaiken tuen taakseen Ilveksen kaatamiseen. Kaveri siis kainaloon ja 31.8.2019 Alsecco stadionille klo 17 kannustamaan Pallo-Iirot pisteille!