"Tiedämme olevamme parempi joukkue kuin mitä tänään näytimme"

29.6.2019


Kakkosen nousijajoukkueet Pallo-Iirot ja EPS kohtasivat Äijänsuolla lauantaina. Lopputuloksena edellisen kotipelin tavoin tasapeli. Tällä kertaa luvuin 1-1 (0-0).

Pallo-Iirot pelasi toisen pelin peräkkäin kotikentällään. Juhannusviikon ottelusta FC Jazzia vastaan tuli 2-2 -tasapeli, ja nyt jatkettiin samalla linjalla. Pisteet jaettiin Espoon Palloseuran kanssa tasan 1-1.

Ottelun ensimmäiset puolituntia vierasjoukkue hallitsi palloa enemmän. Peli pyöri siitä huolimatta paljon EPS:n päädyssä, kun raumalaiset onnistuivat luomaan painetta pallollisille. Näin ollen espoolaiset eivät saanet mitään kovin vaarallista aikaiseksi ja nekin paikat mitä tuli, onnistui Henri Saarinen ottamaan varmasti talteen.

Lähempänä maalintekoa oli ottelun alussa siitä huolimatta Pallo-Iirot. Kulmapotkusta syntynyt tilanne päättyi Emeniken yritykseen, joka kilahti tolppaan.

Jakson loppupuolella kotijoukkue saikin enemmän palloa myös itselleen, ja luotua ajoittain hyviäkin hyökkäyksiä.

- Meillä kesti ottelun alussa hetki ymmärtää, mitä he tekevät, ja EPS onnistuikin aiheuttamaan muutaman ongelmatilanteen. Heillä oli tilaisuuksia tehdä maali, mutta eivät siinä onnistuneet. En tiedä johtuiko se enemmän heidän huonosta pelaamisestaan vai meidän hyvästä puolustuksesta. Verkko pysyi kuitenkin puhtaana ja siitä oli hyvä lähteä toiselle puoliajalle, päävalmentaja Scott Green toteaa.
 

Niin hyvää kuin huonoakin
 

Puoliajan jälkeen 374 päiselle yleisölle tarjoiltiin alle kymmeneen minuuttiin ottelun ainoat maalit.

Ajassa 51’ Faton Seferi vei vierasjoukkueen 1-0 -johtoon. Kuusi minuuttia myöhemmin Iiroille kulmapotku, josta Konsta Siivonen iski Eetu Kaipion syötöstä kauden avausmaalillaan kotijoukkueen tasoihin.

- Ensimmäiset 20 minuuttia toisesta jaksosta meni osaltamme todella hyvin. Teimme hienon maalin kulmapotkusta kuviolla, jota on harjoiteltu kauden alusta alkaen. Hienoa, että se vihdoin onnistui, Green hymyilee.

Molemmilla joukkueilla oli paikkansa mennä johtoon, mutta maaleja ei Äijänsuon illassa enää nähty.

- Luovuimme pallosta liian helposti, josta vastustaja sai rakennettua hyökkäyksiä. Puolustajien ja hyökkääjien välit kasvoivat osaltamme liian suuriksi.

- Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen pisteeseen ja siihen, että emme häviä otteluita helpolla. Näen pelissämme positiivisia asioita, mutta silti uskon, että kaikilla päällimmäinen tunne on pettymys. Tiedämme olevamme parempi joukkue kuin mitä tänään näytimme.
 

Katse tulevaan
 

Seuraavaksi edessä on parin viikon tauko otteluista. Tavoitteena on Greenin mukaan treenata ja mahdollisesti saada joukkueeseen lisäapuja.

- Meillä on nyt kahden viikon aikana hyvä väli hioa pelaamistamme. Ja katsotaan jos saisimme siirtoikkunan auetessa lisää vahvistusta ja energiaa joukkueeseemme.

Tauon jälkeen Pallo-Iirot pelaa kaksi vierasottelua, joista ensimmäinen käydään Kaarinassa KaaPon vieraana 12.7. Kotikentälle palataan 26.7. Pitsiyön spesiaalin merkeissä.