Pallo-Iirot pilasi TamU:n kotiavauksen – Lainiolle jälleen nollapeli

18.5.2019


Pyynikin urheilukentän uusitulla tekonurmella nähtiin lauantaina viihdyttävä ottelu, josta Raumalle matkasi kolme pistettä.

Pallo-Iirojen kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta saldoksi oli tullut yksi voitto ja yksi tappio. Sama tilanne oli myös kotijoukkue Tampere Unitedilla, joka pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen kotiottelunsa vasta nyt. Syy tähän oli Pyynikin urheilukentän tekonurmen uusiminen.

Kotiavaus ei kuitenkaan mennyt tamperelaisten suunnitelmien mukaan, kun loppunumerot taululla olivat 0-2 (0-1) vierasjoukkueelle.
 

Palkinto pelisuunnitelman noudattamisesta
 

Heti ensimmäisen puoliajan alkuminuuteilla TamU sai luotua vaarallisen paikan, ja pallo kävi aivan maaliviivan tuntumassa. Raumalaisten onneksi siitä ei maalia kuitenkaan syntynyt.

Peli oli alusta alkaen vauhdikasta ja viihdyttävää. Avausmaalin iski Pallo-Iirot, kun ottelua oli pelattuna puolisen tuntia. MuSa:sta lainalla oleva Aleksi Leppänen tälläsi pallon maalin.

- Tiesimme, millä muodostelmalla TamU tulee pelaamaan sekä miten he painostavat. Teimme pelisuunnitelmamme sen mukaan. Tiesin jo alussa, että peli ei tulisi olemaan siistiä. Tavoitteena olikin voittaa ottelu ja pelitilanteet, eikä sen tarviinnut olla kaunista. Noudatimme suunnitelmaamme hyvin ja Leppäsen maali oli palkinto siitä. Hienosti pelattu tilanne häneltä, päävalmentaja Scott Green kehuu.
 

Sinetti voitolle
 

TamU tuli toisen puoliajan alkuun vahvasti, tasoitusta tavoitellen. Kotijoukkue saikin ottelua hallintaansa ja pystyi luomaan muutaman todella hyvän paikan, mutta Pallo-Iirojen maalilla Miko Lainio oli mies paikallaan, ja otti tärkeät torjunnat.

- TamU tuli odotetun väkevästi päälle. Kentällä pelimuodostelmaamme muodostui koloja, ja hyökkääjien ja puolustajien väli kasvoi liian isoksi. Se on jotain, minkä kehittämiseen pitää kiinnittää huomiota, Green toteaa.

Tamperelaiset eivät vahvasta pelistä huolimatta saaneet palloa verkkoon, vaan seuraavankin maalin iski vierasjoukkue. Ottelua oli takana 73 minuuttia, kun Erik Mirel iski vaparista raumalaiset kahden maalin karkumatkalle. Siitä kotijoukkue ei enää noussut.

Pallo-Iirot pystyi pelin lopussa pitkälti hallitsemaan palloa, eikä TamU saanut kunnon kiriä aikaan. Näin kolme pistettä ja kauden toinen voitto raumalaisille.

- Pystyimme jäädyttämään peliä lopussa hyvin. Aina voiton sinetöiminen ei vaadi maalia, vaan juuri tuollaista peliä.

Green antaa kiitosta koko joukkueelle, mutta haluaa mainita kaksi nimeä vielä erikseen.

- Miska Rantamäeltä nähtiin tänään sellaista peliä, mitä kaivataan. Vaikkei hän maali saanutkaan palkinnoksi, niin hän taisteli ja oli energinen.

- Lainiolta jälleen fantastinen peli. Kolme ottelua, kaksi päästettyä maalia ja kaksi nollapeliä. Joskus urheilussa on kyse siitä, että kun saa tilaisuuden, niin käyttää sen. Hän on tehnyt juuri niin ja saa olla ylpeä esityksistään.

Pallo-Iirojen seuraava ottelu on ensi sunnuntaina, kun Kauniaisissa kohdataan GrIFK.