Maalivahti Henri Saarinen jatkaa Pallo-Iiroissa

29.10.2018


Loistavan kauden maalissa pelannut Saarinen jatkaa miesten edustusjoukkueessa vuoden sopimuksella. Henri Saarinen ottaa myös seuran maalivahtivalmennuksen koordinoinnin harteilleen ja muuttaa Raumalle asumaan.

Miettiessä nousun päätyneen kauden suurimpia onnistujia, niin monien katse kääntyy Pallo-Iirojen maalille. Henri Saarinen oli yksi isoimmista, ellei isoin onnistuja ja torjunnoillaan pelasi raumalaisille monta pistettä. 

Varsinkin loppukauden peleissä Saarinen esitti huipputorjuntoja ja kotikentällä sai isoimmat aplodit yleisöltä. 

22-vuotias maalivahti sitoutuu Pallo-Iiroihin muuttamalla Raumalle myös asumaan. Samalla Saarinen ottaa vastaan Iirojen maalivahtivalmennuksen koordinoinnin ja menee osa-aikatöihin.

- Jatkamiseeni Pallo-Iiroissa oli useampikin syy. Ensinnäkin meillä on tavoitteellinen joukkue ja organisaatio. Lisäksi työpaikan ja valmennustyöt olivat minulle iso plussa. Unohtamatta nousua, joka oli myös iso tekijä, Saarinen luettelee.

Maalivahdin kehittyminen Pallo-Iiroissa oli huomattavaa. Saarinen oli sarjan parhaimpia ellei paras maalivahti. 

- Ei sitä kehittymistä itse niinkään huomaa, mutta muistan kyllä ensimmäisissä treeneissä miettineeni, että pärjäänkö tässä porukassa. Hiljalleen kuitenkin pääsin vauhtiin mukaan. Suurimpia tekijöitä on varmasti ollut joukkue, joka on tasokkain, jonka kanssa itse olen ikinä päässyt treenaamaan. Myöskin maalivahtitreeneissä meillä on ollut hyvä porukka, jossa kaikki ovat ottaneet askelia eteenpäin kauden mittaan.

 

Saarinen sitoutuu Pallo-Iiroihin ja muuttaa Raumalle

Viime kaudella Saarinen oli yksi Turusta Raumalle harjoituksiin ajanneista pelaajista. Nyt pelaamisen lisäksi rooliin kuuluu myös maalivahtivalmennus ja työ, joten Raumalle muuttaminen tuli ajankohtaiseksi.

-  Odotan muuttoa innolla! Onneksi on viime kauden myötä jo valmiiksi paljon tuttuja, kaupunki alkaa myös hiljalleen hahmottua. Tulin siihen tulokseen, että muutto on paras ratkaisu, sillä saan sen myötä yhdistettyä hyvin työt ja pelaamisen.

Maalivahtivalmennukseen nuorella miehellä on myös paloa.

- On ehdottomasti. Pelaajaura kun joskus loppuu, niin varmasti hommat jatkuu ainakin jossain kohtaa vielä vahvemmin valmennuksen parissa. Mutta myös näin pelaajauran aikana uskon, että minulla on valmennustyöhön paljon annettavaa, Saarinen lisää.

Pallo-Iirojen junioripäällikkö Pasi Lehtonen on myös tyytyväinen Saarisen tulosta Raumalle.

- Seuran strategian mukaan tavoitteena on kehittää valmennusta jokaisella osa-alueella ja Henri Saarinen tuo maalivahtivalmennukseen ison lisäarvon ja uskomme, että pystymme jatkossa kehittämään entistä parempia maalivahteja.

- "Hemppa" on kovasti motivoitunut tekemään töitä seuran maalivahtien kanssa arjessa ja nostamaan Pallo-Iirojen maalivahtivalmennuksen uudelle tasolle. Lisäksi pitää erikseen mainita, että Saarinen on halukas kehittämään itseään jatkuvasti, Lehtonen hehkuttaa.

- Olemme jo jonkun aikaa seurassa rakentaneet maalivahtivalmennuksen organisaatiota, ja Saarinen vastaa jatkossa 6-8 maalivahtivalmentajan työstä joukkueiden arjessa.

- Lisäksi Hemppa tulee mukaan seuran valmennuksen työryhmään, jonka tarkoituksena kehittää kokonaisvaltaisesti seuran valmennusta.

Saarinen odottaa jo pääsevänsä tekemään töitä niin uuden päävalmentaja Scott Greenin kuin edustusjoukkueessa jatkavan maalivahtivalmentaja Mika Hakasen kanssa.

- Hienoa päästä tekemään töitä hänen kanssaan. Varmasti pystyy tuomaan kokemuksellaan paljon lisäkehitystä joukkueeseen, Saarinen päättää.