Heikosti pelanneen Pallo-Iirojen loppukiri ei riittänyt

20.1.2018Pallo-Iirojen valmennusjohto oli tyytymätön joukkueen valmistautumiseen ottelua varten. Vastustaja FC TPS iski maalinsa kotijoukkueen virheistä ja heikosta syöttötyöskentelystä.

Pallo-Iirojen valmentaja Sami Vahanto ei ollut tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen.

- Olosuhteet olivat aika vaikeat, mutta sitä ne olivat kummallekin joukkueelle. Tuntui, että me annoimme niiden vaikuttaa ja vastustaja taas pelasi omaa peliään. TPS:n maalit syntyivät meidän virheistä ja pallonmenetyksistä. Emme ole täysin tyytyväinen joukkueen valmiuteen pelata. Ero oli iso verrattuna esimerkiksi viime viikonlopun peliin, Vahanto pohti ottelun jälkeen.

FC TPS A-juniorit siirtyivät johtoon ottelun 18 minuutilla. Pallo-Iirot taas kuittasi reilun puolen tunnin kohdalla kun toisessa ottelussaan kolmannen maalinsa Iirot-paidassa iskenyt Mikael Lahtivuori kirmasi laidasta läpi Topias Silvennoisen alustuksesta. Jäätävä viimeistely nosti hetkeksi tunnelmaa arktisissa olosuhteissa pelatussa kamppailussa.

Toinen puoliaika kulki tulokselliesti vahvasti vierailijoiden komennossa ja vajaassa 20 minuutissa FC TPS iski kahteen otteeseen. Ottelu näytti jo olevan taputeltu kun mustavalkopaidat siirtyivät 1-4 johtoon 76 minuutilla.

Pallo-Iirot kavensi kun Eetu Snicker pelasi hyvin 1-1 tilanteessa ja keskitti maalille. Vierailijoiden puolustus purki tilanteen heikosti ja vanhempi Juuso Snicker kävi painamassa pallon sisään maaliin.

Maalin päähän kauden toisen harjoitusottelunsa kotiyleisön edessä pelannut Iirot pääsi 90 minuutilla kun Jussi Aalto osui harjoituskaudella toistamiseen vapaapotkusta. Pallo leijaili muurin yli etunurkkaan.

- FC TPS oli kyllä erittäin hyvä tänään. Me jäimme varsinkin mentaalipuolella kauaksi siitä mitä vaikka viime viikonloppuna Kaarinassa. Olimme joukkueena yhdessätekemissä kaukana siitä. Kun jäämme mentaalipuolella vajaaksi, niin se näkyy kaikessa tekemisessä. Reagoimme hitaasti, sijoitutaan vähän väärin eikä olla siinä pelin ytimessä kiinni.

- Toisen kautta jos otetaan positiivista ottelusta, niin saimme lisää dataa joukkueesta ja tekemisestä. Nyt pitää vaan reagoida näihin asioihin ja kohti seuraavaa viikonloppua sekä FC Jazz-ottelua, Vahanto päättää.

Ottelu pelataan 27.1. klo 18.45 Porissa Karhuhallissa. Tervetuloa mukaan kannustamaan!