A-poikien ykkösessä voittoisa avaus
P20Julkaistu: 15.04.2024 13.52

Pallo- Iirojen U20- pojat aloittivat ikäluokkansa ykkösdivisioonan lauantaina selkeällä voitolla espoolaisesta EBK:sta. Loppunumerot 6–1 (3–0) eivät jättäneet selittelyille varaa.

Osa pelaajista aloitti pelikautensa jo perjantaina miesten reservijoukkueen sarja-avauksessa Paimiossa. Tässä pelissä Nelosen avauspisteet jäivät PaiHa:lle lukemin 3–2. Mutta lauantain ottelu oli sinikeltaista näytöstä alusta loppuun asti. EBK oli liikkeellä varsin nuorella ryhmällä ja se näkyi varsinkin kaksinkamppailupelaamisessa. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen myllytys tuotti kolme maalia, joista 10.peliminuutilla Rafael Ojala (Raumair) iski Manu Konton (YTM Industrial, Peikko Finland) antamasta kulmapotkusta 1-0 ja Aatu Hämäläisen (Jätehuolto Helistölä) riiston jälkeen sama mies Ojala niittasi johdoksi 2-0 kun pelikellossa oli 39 minuuttia. Arno van Laethem (Poroholman Lomakeskus) puski roikkopuskulla 41.minuutilla yli EBK-vahdin taukolukemiksi jo 3-0.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäisellä jäätiin. Peliä pelattiin lähes tauotta vieraiden kenttäpuoliskolla ja se vääjäämättä tuotti tulosta. 56. minuutilla Juho Tupalan (Nipromec) syötöstä Aatu Hämäläinen pääsi välikaistalta etenemään ja viimeisteli 4–0 maalin ja 70. minuutin kohdalla oli Vilho Leinon vuoro venyttää maaliverkkoja. Kun 81 minuuttia oli pelattu, pitkä pallo iiropuolustuksen selustaan yllätti kaikki ja vieraiden Noel Karlsson pääsi yksin läpi. Hän sijoitti pallon ohi Iirojen maalilla pelanneen Eetu Männistön ja kavensi lukemiksi 5–1. Leino pääsi tekemään Santtu Katajan (Rauman Juku, Siemen-Flora) keskityksestä vielä ottelun toisen maalinsa 88. minuutilla ja näin loppunumeroiksi jäivät kotijoukkueen 6–1 voitto.

”Ottelu oli meiltä totaalista dominointia. Pystyimme pitämään hallintaa pitkiä jaksoja hyökkäysalueella ja paikkoja luotiin paljon suurempaankin maalimäärään. Positiivista oli myös se, että pystyttiin murtautumaan myös keskeltä, vaikka EBK tukki sitä luonnollisesti niin paljon kuin mahdollista. Onnistujien lista on pitkä, mutta ehkä nostaisin esille keskikentän kolmikon; Van Laethem, Hämäläinen, Ojala. Täytyy myös antaa vastustajalle krediittiä siitä, että he eivät lopettaneet pelaamista, vaikka peli ratkesikin jo melko aikaisessa vaiheessa”, kommentoi Iirojen vastuuvalmentaja Iiro Koivula.

A1D jatkuu ensi lauantaina Iirojen osalta Tampereen Vuoreksen kentällä, jossa isäntänä toimii Ilves/2.

Nelosessa Pallo-Iirot on tulessa jo tiistaina 16.4. kun Äijänsuon Buena Vista stadionille saapuu PIF/2 Paraisilta. Ottelu alkaa klo 20. Tervetuloa kannustamaan Iirot voittoon!

Valokuvat: Sami Kivistö