Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - TPV  3 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Juhannus käyntiin kolme pistettä rikkaampana

Miehet palasivat vaikeuksien kautta voittoon kotikentällä. Ratkaisija löytyi tällä kertaa vaihtopenkiltä.

Yleisömäärä: 408

Kakkosen juhannuspelissä oltiin vahvasti festaritunnelmissa, kun viikonloppuna vietettävä Raumanmeren Juhannus toimi Pallo-Iirojen kotiottelun otteluisäntänä. Ottelu lähti raumalaisittain mainiosti liikkeelle, kun Elias Ahde pääsi pudottamaan pallon rinnalla maaliin aivan maaliviivan tuntumasta pelikellon käydessä vasta 6'. Alustuksen osumaan tekivät Mikko Jalkanen ja Matias Babb, joista jälkimmäisen pieni nosto puolustajan ja maalivahdin yli jätti Ahteelle hyvin pienen työn maalin eteen. Sama mies oli asialla myös 19 minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa maalin esti avustavan paitsioliputus.

Myös TPV sai nimensä maalitilastoihin 33' kohdalla, kun Jami Halmisen pitkä pallo kilpistyi ennen aikojaan TPV:n Akseli Paavolaan, joka karkasi läpiajoon. Tamperelaista ei Iirojen toimesta enää kiinni saatu, jolloin Paavola sijoitti pallon kylmänviileästi ohi Sakari Korrin. Vartti myöhemmin oli pallo jälleen vierasjoukkueen maalissa. Tällä kertaa Halminen oli touhuamassa hyökkäyspäässä ja saikin viimeistellä Jalkasen kauniista vaparikeskityksestä pallon verkon perukoille. Tässä tilanteessa avustava saattoi olla hieman yli-innokas, sillä hyvältä näyttänyt tilanne liputettiin jälleen paitsioksi, kotijoukkueen eriävästä mielipiteestä huolimatta. Sen suurempia maalin hätyyttelyjä ei ensimmäisellä puoliajalla enää nähty, vaan tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toisen puoliajan alku toi heti kylmää vettä raumalaisten niskaan. Vain kolmen minuutin pelin jälkeen Jami Halmisen tiputus Korrille jäi heikoksi, jonka johdosta Korri joutui venyttämään hätäiseen purkuun. Pallo lensi kuitenkin suoraan edessä seisoneen Antti Kujalan jalkaan, joka laittoi pelivälineen tylysti tyhjään maaliin. Osuman jälkeen TPV vetäytyi selvästi ja siirtyi puolustamaan johtoaan. Tämä näytti pitkään myös toimivan, sillä Pallo-Iirot ei kunnon maalipaikoille tahtonut millään päästä.

Ajassa 74' aloitti myös Pallo-Iirot vaihtojensa käyttämisen. Ahteen jättäessä kentän, tilalle juoksi nuori Jussi Helin. Vaihdosta ei ehtinyt kulua kuin kolme minuuttia, kun Iirot tuli tasoihin. Oliver Repo nousi vasenta kaistaa pitkin ylöspäin, josta siirsi pienen siirron viereensä Jalkaselle. Jalkanen kiitti pallosta ja pamautti sen vastakkaisen kulman ylänurkkaan. Viimeisen silauksen ottelulle toi jälleen Revon nousu laidalta. Revon lähettämä pallo maalin eteen oli sen verran tulinen, että hyvin peittämässä ollut TPV:n maalivahti Kalle Kohonen joutui vain seuraamaan, kun pallo vieri hänen käsistään takatolpalla päivystäneelle Helinille.

Toisen vaihtonsa Pallo-Iirot suoritti pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Miro Honkaniemen tullessa kentälle, Veeti Pohtion päivätyö tuli täyteen. Viimeiseksi jäänyt vaihtotapahtuma aivan ottelu viimeisillä hetkillä siirsi kapteeninnauhaa jälleen eteenpäin. Jalkasen siirtyessä penkin puolelle, Markus Babb kirmasi laiturin tilalle kentälle. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet jäivät Raumalle lukemin 3-2.

Raportissa voittomaalin painanut Jussi Helin

Pallo-Iirot onnistui kääntämään tappiotilanteen voitoksi.

- Kyllä peli oli mun mielestä kokoajan meidän hallussa, vaikka tuli kaksi ikävää maalia. Ei luovutettu missään vaiheessa ja saatiin ne ansaitut maalit siihen. Oli kokoajan meidän hallussa.

Helin sai nautiskella ottelun ratkaisumaalista käytännössä tyhjään maaliin.

- Joo, ei ehkä mikään maailman hienoin maali, mutta ihan kiva silti pistää tuohon paikkaan ratkaisumaali. Mikäs siinä.