Edustus M, Kakkonen

TPV - P-Iirot   0 - 2

Tampere, Tammelan stadion TN

Miehet voitokkaita myös vieraissa

Miehet jatkoivat voittojen tiellä Tampereella. Tammelan illassa nähtiin kaksi kauden avausmaalia.

Ottelun alku oli tunnusteleva. Molemmat joukkueet hyödynsivät hyvin vastustajan jättämiä tyhjiä tiloja, mutta paikoista huolimatta lähtivät pallot taivaan tuuliin. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan karkaamista linjan taakse, mutta puolustuslinjat hoitivat omat hommansa esimerkillisesti. Koska ensimmäinen puoliaika ei huippupaikkoja tarjonnut, siirryttiin tauolle seesteisessä 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi raumalaisten toimesta räjähtävästi. TPV sai itselleen avauspotkun, jonka kotijoukkue nosti korkeana kohti Iirojen puolustusta. Syöttö katkaistiin, jonka jälkeen Aaro Salonen nosti pallon jalalla aina Pallo-Iirojen hyökkäyskolmannekselle asti. Salosen millintarkka syöttö tavoitti Elias Ahteen, jolle jäi tehtäväksi laittaa vain jalka väliin maaliviivalla ja siirtää vierasjoukkueen johtoon. Tunnin pelin jälkeen Topias Silvennoinen tuli vaihtoon, jonka tilalle kentälle kirmasi Veeti Pohtio.

Peli siirtyi hieman raumalaisten hallintaan, mutta erikoisempia maalipaikkoja ei Iirot saanut rakennettua. 74' kohdalla Pohtio pääsi hieman vahingossa nokikkain TPV:n maalivahdin kanssa, kun TPV:n toppareista kumpikaan ei mennyt linjaa kohti lähetettyyn palloon. Pohtion laukaus oli hyvä, mutta TPV:n maalivahti Kalle Kohonen venytti hienosti jalkansa vedon eteen. 78' pelin jälkeen Juuso Aallon oli aika jättää kenttä, ja Aallon tilalle kentälle tuli Jussi Helin. Kahdeksan minuuttia myöhemmin myös Mikko Jalkasen iltapuhde tuli täyteen ja Otto Ohvo sai ottaa paikkansa kentältä. Kyseinen kentälle vaihdettu kaksikko oli välittömästi pahanteossa, kun Ohvo ei ehtinyt olla edes kahta minuuttia kentällä, kun sai jo painaa pallon maaliin juurikin Helinin syötöstä. Lähimmäs kuparisen rikkomista TPV pääsi ottelun lisäajalla, kun tamperelaisten keskityspallo pysähtyi Iirojen maaliviivalle. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty, jolloin Pallo-Iirot lähti kotia kohti kolme pistettä rikkaampina.

Otteluraportissa loppulukemat lähes suoraan vaihtopenkiltä viimeistellyt Otto Ohvo

Ohvo otti ohjat omiin käsiin, kun kukaan muu ei helpottavaa toista maalia suostunut sisään pistämään.

- Joo mä ajattelin, että käydään nyt itse ratkaisemassa, kun ei nuo muut saanut ratkaistua sitä. Tehtiin näin sitten.

Tänään Pallo-Iirot otti ansaitun voiton.

- Kyllä ne [lukemat taululla kuvaili] aika hyvin. En mä kokenut, että meillä olisi ollut mitään vaaraa missään kohtaa menettää sitä johtoa. Se oli lähempänä kokoajan se 0-2 maali. Oli aika luottavainen fiilis koko pelin ajan.

Vieraspelit on mukava aloittaa kolmen pisteen kotiintuomisilla.

- Tämä on tosi tärkeää saada heti alkuun se voitto, ettei tule taas sellaista apinaa selkään. Nyt saatiin heti tästä, eikä mitään huonoa vierasrekordia ole ikinä ollutkaan.