A-poikien ykkösdivisioona käyntiin sunnuntaina
Julkaistu: 21.07.2023 13.02

A-poikien ykkösdivisioona käyntiin sunnuntaina

Pallo-Iirojen A-pojat nousivat kevätkierroksen päätteeksi puhtaalla pelillä ykkösdivariin. Syyskierroksen ensimmäinen ottelu pelataan tulevana sunnuntaina 23.7. Tampereella Ilves/2:n vieraana.

Iirot pelaa ykkösen A-lohkossa, jossa on 14 joukkuetta. Muut joukkueet ovat;

Ilves/2 Tampere

TPS Turku

Pöxyt Espoo

LTU Littoinen

MaPS Masku

FC Inter Turku

FC Kirkkonummi

Espoon Tikka

TamFu Tampere

EBK Espoo

HooGee/EsPa Espoo

TPV Tampere

KaaPo Kaarina

Sarja pelataan yksinkertaisena ja kolme parasta pääsee suoraan 2024 SM- karsintaan sekä neljäskin vielä karsii pääsystä. Toisesta päästä neljä heikointa putoaa kakkoseen. Sinikeltaisten ensisijainen ja ehdoton tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

”Sarjapaikka pyritään turvaamaan mahdollisimman nopealla aikataululla, se on ehdoton tavoitteemme. Mikäli tässä onnistumme, niin sen jälkeen tavoitetta tarkastellaan uudelleen ja sitten katsotaan mihin rahkeemme riittävät”, kertoo vastuuvalmentaja Iiro Koivula. ”Kevät oli nousujohteinen, vaikka suurin osa peleistä oli nopeasti ratkaistu. Siitä huolimatta pelattiin nöyrästi aina loppuun asti, eikä sorruttu missään kohtaa ylimielisyyteen. Oli kuitenkin hyvä, että kahdessa pelissä jouduttiin tosi koville, ja saatiin hieman esimakua siitä mitä tuleman pitää. Kesän harjoittelu on hieman kärsinyt siitä, että moni pojista on kesätöissä ja tekee sitä vuoroissa. Uskon kuitenkin, että talvi-, ja kevätjakson pelitapaharjoittelu on jo kaikilla selkäytimessä ja homma jatkuu siitä mihin jäätiin. Pitkä tauko on myös vaikuttanut siihen, että sairastupa on saatu tyhjäksi, eikä armeijaankaan kesällä lähtenyt yhtään pelaajaa”, jatkoi Koivula.

Ensimmäinen kotiottelu Buena Vista Stadionilla onkin sitten varsinainen länsirannikon trilleri, kun TPS Turusta saapuu vieraaksi. Tuo ottelu pelataan sunnuntaina 30.7 alkaen klo 18:30.


Kuva: Sami Kivistö