1
LOK
16.00
P20, P20 Ykkönen

EBK - P-Iirot   3 - 1

Espoo, Keski-Espoo 1 TN

Sarjan päätösviikkoon lähdetään karvas tappio alla

Sarjan päätösviikolle lähdetään tiukoista asemista kun Espoosta ei tarttunut kolmesta P20 Ykkösen vieraspelistä mukaan muuta kuin kokemusta.

Viimeisessä vierasmatsissa sunnuntaina EBK onnistui kahden rangaistuspotkumaalin turvin kukistamaan Pallo-Iirot 3-1 (1-0). Avausjakson ainoa maali tuli hyvän Iirojen painostusjakson jälkeen. Sinikeltaiset eivät saaneet palloa EBK-maaliin vaan sekä puskut että laukaukset sujahtivat niukasti takatolpasta ohi. Ja omassa päässä tahattoman näköinen tilanne tuomittiin käsivirheeksi. Kun VAR ei ole käytössä niin turha kai sitä on jossitella mutta ihan luonnollisessa peliasennossa käsi kyllä oli kun pallo siihen läheltä tykitettiin. Joonatan Mäkelä laittoi rankkarin varmasti keskelle maalia.

Hetkeä myöhemmin kertaalleen jo keltaista korttia nähnyt EBK-toppari tuli kovalla vauhdilla napit edellä Iiro-kapteeni Antti Mynttistä (V-K Teräsrakenne) nilkkaan. Tuomarien mielestä jalka osui palloon. Napinjäljet Mynttisen nilkassa olivat eri mieltä ja Iirot joutui vaihtamaan kapteeninsa pois pelistä. EBK-pelaaja selvisi "huomautuksella". Kuten niin monta kertaa tässä ottelussa. Pallo-Iirot sai keskialueelta yli 20 vapaapotkua kun EBK-taktiikkana oli lyödä kapulat rattaisiin joka kerta kun keskiviiva ylitettiin pallon kanssa.

No toisella jaksolla Iirot sai jälleen hyvää otetta mutta vastaiskusta Max Henriksson tarjosi kylmää vettä ja 2-0 maalin. Iirot heitti vaihdosta lisää hyökkäysvoimaa sisään ja jahtasi tasoitusta kaikki tai ei mitään -meiningillä. Lukuisien läheltä piti -tilanteiden jälkeen Oki Toivola (Erikoishammaslääkäri Mika Toivola) riisti keskialueella ja Aatu Hämäläinen (Helistölä) löysi Vilho Leinon vapaana rp-alueen rajalla ja Leinon laukaus alakulmaan oli tarkka. 2-1 ja vierasjoukkue sai hengen päälle.

EBK iski vastaan ja Iirot yritti lyhyellä ja yritti pitkällä ja rummutti erikoistilanteita boksiin mutta kun pallo ei pompi niin se ei pompi. Lopulta vaarattoman oloinen EBK-vastaisku johti jälleen rikkeeseen oman boksin kulmassa ja siitä Joonatan Mäkelä toista kertaa pilkulle ja peli oli sillä selvä.

Taisteluilmeestä ei voi ketään syyttää, tasaisissa ja tiukoissa vieraspeleissä tarvittaisiin hieman onnea. Nyt tuurit ja ratkaisevat tuomiot kääntyivät vastaiseksi.

Tästä jatketaan kuitenkin kotikentällä luottavaisin mielin.

Keskiviikkona Buena Vista-stadionilla klo 19.15 vastassa TPV

Sunnuntaina Buena Vista -stadionilla klo 13.00 vastassa HooGee/EsPa YJ

Kannatusta tarvitaan, tervetuloa paikalle.

Tilastot
EBK

3 - 1

(1-0)
21'MaaliMäkelä Joonatan
57'MaaliHenriksson Max
65'MaaliLeino Vilho
86'MaaliMäkelä Joonatan

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista