A-junnujen kevätkausi päättyi sarjanousuun
Julkaistu: 28.06.2023 14.05

A-junnujen kevätkausi päättyi sarjanousuun

Pallo-Iirojen P20-joukkue pelasi kevätkaudella P20 Kakkosen läpi. Iirot pelasi kuusi ottelua, joista mukaan tarttui kuusi voittoa maalieron ollessa murskaava 28-6. Joukkueen vastuuvalmentaja Iiro Koivula kertasi mennyttä kevätkautta.

- Kausi meni tavoitteiden mukaisesti. Harjoituskertoja meillä oli kolme kertaa viikossa ja peli päälle. Joukkue oli sitoutunut ja pienehköstä ringistä huolimatta päästiin haluttuun tavoitteeseen. Meillä oli käytössä kaksi pelitapaa, joiden avulla hallitsimme otteluita läpi sarjan. Joukkue kasvoi yhtenäiseksi sarjan aikana ja meillä vallitsi hyvä henki läpi kevätkauden.

Sarjataulukko ei Koivulan mielestä valehdellut.

- Sanoisin, että lopputulos kuusi voittoa kuudesta pelistä ja maaliero 28-6 kertovat aika lailla totuuden sarjan kulusta. Tehdyissä maaleissa olisi voinut olla vieläkin isompi luku.

Seuraavaksi P20-pojat on uuden haasteen parissa, kun joukkue siirtyy pelaamaan syyskaudeksi Ykköstä.

- Kohti syksyä lähdetään luottavaisin mielin, kevätkierros oli sangen lyhyt, koska pelejä oli vain kuusi. Joukkue lomailee pari viikkoa ja sitten aletaan valmistautua syksyn Ykköseen. Ehdoton tavoite on sarjapaikan säilyttäminen ja kun se on saavutettu, tavoitetta tarkastellaan uudelleen. Sarjasta tulee kovatasoinen, sillä myös mm. keväällä SM-karsintasarjaa pelanneet TPS, FC Inter ja KaaPo tulevat pelaamaan syksyn Ykkösessä.

Kaiken kaikkiaan Koivula on iloinen siitä, että seura on muutaman vuoden tauon jälkeen saanut jalkeille A-junnuryhmän.

- Meillä oli seurassa neljän vuoden hiljaiselo A20-ikäluokan osalta, viimeksi tämän ikäluokan joukkue on ollut 2018. Nyt kun saatiin tälle kaudelle hyvä määrä A-ikäisiä pelaajia kasaan, niin oli aika tehdä paluu P20-sarjoihin. Mielestäni P20 on hieman aliarvostettu sarja Suomessa. Tämä johtunee suurelta osin siitä, että monissa seuroissa on tehty tietoisia ratkaisuja peluuttaa tämän ikäluokan pelaajia jo miesten peleissä.

- Meille on nyt tärkeää säilyttää Ykkösen paikka ensi kaudelle, koska sieltä on tulossa isot ikäluokat ja jopa kahden P20-joukkueen perustaminen saattaa tulla kysymykseen. Tietysti seurassa tehdään yhdessä ratkaisut siitä, mihin joukkueisiin panostetaan, mutta niin laadullisesti kuin määrällisestikin P20-ikäluokat tulevat olemaan täysin riittäviä pelaamaan jopa paikasta SM-karsintasarjassa.
Kuvat: Sami Kivistö