C-tytöt valmistautuvat liigakauteen
Julkaistu: 08.03.2023 13.45

C-tytöt valmistautuvat liigakauteen

Pallo-Iirojen ja FC Rauman C-tyttöjen yhteisjoukkue nousi tulevaksi kaudeksi liigaan. Liigakarsinnoissa pilkkukisalla ratkaistu liigapaikka tipahti raumalaisten laariin, joukkueen voittaessa rangaistuspotkukilpailussa FC Nokian loppulukemin 6-4. Ratkaisevan maalin pilkulta iskenyt Inka Mäkilä, sekä joukkueen valmentajat Sami Pihlajaniemi ja Janne Töllikkö kertasivat karsintoja sekä kävivät läpi yhteisjoukkueen taustoja, että valottivat toiveita ja odotuksia tulevasta.


Harjoittelun tasossa koettu ongelma otettiin tarkempaan selvitykseen ja ratkaisu näkyi viime kauden tuloksissa.

- Me muutettiin viime vuonna jonkun verran meidän harjoittelusysteemiä. Me huomattiin, että oltiin aika huonossa kunnossa joten keskityttiin tosi paljon treenaamaan laadukkaammin ja kestävyyttä kehittäen. Tehtiin se valinta jo ennen marraskuuta. Tiedettiin etukäteen, että meillä on taitavia ja hyviä pelaajia ja luotettiin siihen, että näitä parantamalla pystytään haastamaan ketä vain. Ainakin nyt se onnistui oikein hyvin täällä Varsinais-Suomen alueella, Pihlajaniemi taustoittaa.

- Siihen ei oikeastaan paljoa lisättävää ole. Meillä on hyvä rinki erittäin hyviä teknisiä pelaajia, mitkä pystyvät ratkomaan pelejä. Kuten on nähtykin, nyt on paljon tullut hyviä pelejä meille ja toivotaan, että jatketaan siitä liigakauden alkuun, Töllikkö jatkaa.

Yhteisjoukkue-toimintaa Pallo-Iirot ja FC Rauma on hyödyntänyt jo muutaman vuoden ajan aktiivisesti.

- C-junioreissa nyt tässä sarjassa tämä on jo neljäs vuosi kaiken kaikkiaan. -05-06 -ikäryhmä on ensimmäinen, missä ruvettiin tekemään C:ssä yhteistyötä. Se on se ikävä puoli, kun pelaajat vähenee, mutta silloin tämä yhteistoiminta nousee vielä enemmän kunniaan. Mun mielestä ainakin - ja tuskin Samillakaan mitään eriäviä mielipiteitä on siihen - meillä on sujunut tämä yhteistyö äärettömän hyvin, Töllikkö muistelee.

- Ihan samaa mieltä. Mun mielestä kaikki roolitukset ja kaikki on pystytty jakamaan hyvässä yhteistyössä ja se on mahdollistanut sen, että pystytään pelaajia valmentamaan hyvin ja meillä on pelaajamateriaalia mitä valmentaa. Mun mielestä olisi hienoa, että pystyttäisiin enemmänkin tämmöistä asiaa hyödyntämään täällä koko Varsinais-Suomen alueella.


Vaikka nousu liigaan tuokin aivan uudet ympyrät ja asiat, on joukkueenjohdolla selvät sävelet tulevan kauden odotuksista.

- Me lähdetään liigaan haastajan roolissa. Totta kai me lähdetään tekemään omaa peliä sinne, ollaan löydetty hyviä systeemejä meidän omaan pelaamiseen, millä me ollaan jo näissä karsintapeleissä saatu näytettyä itsellemme se, että me pystytään tekemään. Se on ihan sama, kuinka kova joukkue sieltä tulee vastaan. Me lähdetään vaan tekemään sitä omaa, eikä keskitytä siihen, mitä vastustajan pelipaidassa lukee. Se on ihan sama lukeeko siellä HJK vai lukeeko siellä Laitilan Jyske. Peli on aina peli ja täysillä lähdetään aina tekemään. Toivottavasti se poikii meille koko kauden mittaan hyviä suorituksia ja kehitystä pelaajissa, Töllikkö avaa.

- Siinä on hyvää siinä liigassa nyt se, että siitä ei tipu tänä vuonna lainkaan. Varmasti lähdetään haastajana jokaiseen peliin, mutta lähinnä se, että saataisiin sieltä kehitettyä pelaajia eteenpäin. Saataisiin valmiimpia B-junioreita, tulevaisuudessa naisten joukkueeseen tai jopa Kansalliseen Liigaan. Se on se juniorivalmennuksen ajatus, Pihlajaniemi komppaa vieressä.

Vaikka joukkue onkin ison haasteen edessä, pyritään pelaamisen syvin olemus pitämään koko ajan läsnä joukkueen tekemisessä.

- Niinkuin vähän jo sanoinkin, niin lähdetään sitä omaa hommaa tekemään. Meillä on hyvä porukka ja hyvä huumori siellä, vaikka pelaajat ovatkin tämän ikäisiä, niin meillä on se hyvä huumori mukana. Ja meillä on hyvä henki siellä.