Edustus N, Naisten Ykkönen

TPS - P-Iirot   3 - 0

Turku, Yläkenttä TN

Naisten mollivoittoinen kausi jatkuu

Turusta joukkueelle ei jää kotiinviemisiksi pisteitä. Maalinteossa löytyy ongelmia.

Pallo-Iirot matkusti tänään Turun Yläkentälle haastamaan tuttua TPS:ää. Sääolosuhteet olivat erinomaiset pelin alkaessa klo 19. Tällä kertaa vahvan startin sai Iirojen joukkue, joka onnistui heti ensimmäisellä minuutilla hankkimaan kulmapotkun, josta ei saatu maalia aikaiseksi. Vain muutaman minuutin kuluttua raumalaiset jatkoivat paineistusta uudella kulmalla, jonka TPS onnistui purkamaan. Hetken päästä myös TPS sai ensimmäisen kulmapotkunsa ja heti perään toisen. Kotijoukkueen Nea Mäkipere oli jälleen paikalla purkamassa vastustajan keskityksiä. Noin 20’ kohdalla turkulaiset saivat pallon ensimmäistä kertaa maaliin, mutta se vihellettiin käsivirheeksi.

Seuraavat minuutit TPS hallitsi Iirojen kenttäpuoliskolla, mutta maalia ei syntynyt. Yksi vaarallinen tilanne tuli, kun maalivahti Ada Liljeström ajoitti vastaantulonsa väärin, mutta vastustaja ei pystynyt ohjaamaan palloa maaliin. Turkulaiset saivat myös muutamia vapaapotkuja, jotka eivät olleet Liljeströmille haaste. Ensimmäisen puoliskon loppuminuuttien aikana palloa hallittiin vaihtelevasti molempien kenttäpuoliskoilla. Maalia ei syntynyt, eli tauolle mentiin maalittomassa tilantessa.

Yläkentällä toinen 45 minuuttinen lähti käyntiin molempien joukkueiden vaihtojen myötä. Iiroilta kentälle pääsi Sanni Nurminen ja kentältä poistui kapteeni Saara Laaksonen. TPS ottaa heti otteen toisesta pelipuoliskosta, kun vaihdosta kentälle tullut Wilma Spets siirsi vedollaan TPS:n 1-0 johtoon kellon näyttäessä 47’. Muutama minuutti maalin jälkeen Hertta Pietilä kaatui pahan näköisesti kentän pintaan törmäyksen seurauksena, mutta hän pystyi jatkamaan peliä. Kymmenen minuutin päästä Iirot suoritti toisen pelaajavaihdon. Kentälle saapui Viivi Valpola ja poistui Elli Saimo. Hetken kuluttua TPS:n Spets otti ottelun ainoan varoituksen kampatessaan Iirojen pelaajan.

Seuraavaksi pelissä tuli hieman rauhallisempi vaihe, joka päättyi Turun palloseuran kulmapotkuun, jonka maalivahti nyrkkeili pois. Kotijoukkue suoritti toisen pelaajavaihdon, minkä jälkeen he pääsivät suurentamaan johtoaan 2-0 maalilla. Tästä maalista Iirojen peli hajosi täysin, ja TPS sai useita kulmapotkuja sekä hyökkäyksiä. Iirot myös suoritti viimeiset vaihdot, kun kentälle tuli Peppi Sorsakivi ja Helmiina Luoma. Kentältä taas poistui Karolina Rehn ja Riina Rauva. Peliä oli noin kymmenen minuuttia jäljellä, kun Iirojen Eveliina Hannula joutui siirtymään todennäköisesti krampin vuoksi kentän laidalle. Sen jälkeen myös kotijoukkue suoritti viimeiset vaihtonsa. Ihan viimeisillä minuuteilla TPS onnistui vielä hankkimaan kolmannen maalinsa. Peli päättyi siis 3-0 lukemin.

Hertta Pietilä ei ollut tyytyväinen joukkueen hyökkäyspelaamiseen.

Joukkueen maalinteko on osoittautunut kehityksen kohteeksi.

- Me ei oikein tuolla treeneissä mun mielestä harjoiteltu tarpeeksi viimeistelyä ja ylipäätään hyökkäämistä. Ollaan keskitytty tosi paljon puolustuspelaamiseen, niin ehkä se hajoaa vähän siihen, että me ei vaan osata uudella joukkueella pelata hyökkäyssuuntaan.

Vaikka Pietilä pelaa puolustuspäässä, löysi hän myös omasta pelistään parannettavaa.

- Ainakin voisin pitää rauhassa palloa, kun on tilaa ja aikaa, enkä hätäilisi liikaa.

Joukkue lähtee seuraavaksi keskittymään tulevaan peliin, jossa vastassa on VJS.

- Treenataan etenkin hyökkäämistä, ja täytyy vaan saada treeneissä sellainen hyvä lataus siihen, että oikeasti saadaan ne pisteet kotiin.