Edustus M, Kakkonen

P-Iirot - EBK  11 - 0

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehille murskavoitto kotona

Paremmuudesta ei jäänyt illan ottelussa epäselvyyttä. Kolme pelaajaa merkkautti tililleen hattutempun.

Yleisömäärä: 375

Aurinko lämmitti paikalle saapunutta yleisöä, kun Pallo-Iirojen ja EBK:n välinen ottelu puhallettiin alkaneeksi. Tässä vaiheessa ei kukaan vielä tiennyt, että maalilaulua tullaan soittamaan lähes kyllästymiseen saakka. Ensimmäinen osuma nähtiin 16' kohdalla. Tilanteen ulkopuolella näytti siltä, että EBK:n Rinor Karaca astui tahallaan maassa makaavan Jami Halmisen nappiksen päälle, eikä tuomari epäröinyt nostaessaan EBK:n puolustajalle keltaista korttia. Pienen pohdinnan jälkeen tilanne vietiin myös pilkulle, josta Elias Ahde upotti pallon varmasti Tom Grönroosin selän taakse. edellisestä osumasta ei ehtinyt kulua kuin viisi minuuttia, kun Ahde sai nimensä maalintekijälistaan toistamiseen. Tällä kertaa Mikko Jalkasen lähettämä keskitys tippua täydellisesti takatolalle nousseen Ahteen jalkaan, joka pisti pallon tolpan kautta sisään.

Ottelun lopullinen käännekohta nähtiin 26', kun Etrit Halimi otti ottelun toisen keltaisen korttinsa, jonka johdosta EBK:lle jäi vajaalla pelattavaksi yli kaksi kolmasosaa. Ahde pääsi tämän jälkeen 34' kohdalla viimeistelemään hattutemppunsa kolmannen osuman, kun Aaro Salonen syötti Ahteelle boksiin, jossa Ahde kiersi maalivahdin ja iski Iirot jo 3-0 johtoon. Ensimmäisen puoliajan kruunasi Topias Silvennoinen, joka riisti pallon puolustuslinjalta 42' pelin jälkeen ja pisti pallon takanurkkaan.

Toisen puoliajan Iirot starttasi Jalkasen kantaessa kapteeninnauhaa, kun Ahde jätti kentän ja hänen tilalleen kentälle juoksi Oliver Repo. EBK pääsi yllättämään kotijoukkueen heti alkuun osumalla ylärimaan, mutta myös toisen puoliskon maalinteon aloitti Pallo-Iirot. Juuri kentälle tullut Repo iski illan ensimmäisensä ajassa 50' ohitettuaan yhden puolustajan, ja toisensa kymmenen minuuttia myöhemmin, tällä kertaa yksin läpi -tilanteessa. Osumien välissä kapteeninnauha vaihtoi jälleen omistajaa, kun sekä Jalkanen että SIlvennoinen tekivät tilaa Jussi Helinille ja Otto Ohvolle. Tällä kertaa nauhan käteensä sai Walid Abdelali.

myös seuraava osuma nähtiin hyvin pian edellisestä. Ajassa 66' oli Veeti Pohtion vuoro kirjoittaa nimensä maalintekijöiden listaan. Helin antoi hienon läpisyötön pystyyn juosseelle Pohtiolle, joka ei voinut erehtyä vapaasta paikasta. Maalin jälkeen oli Aaro Salosen vuoro siirtyä vaihdon puolelle, ja hänen tilalleen kentälle tuli Aukusti Koivu. Maalintekoa ei tokikaan lopetettu tähänkään, vaan seuraavaksi oli Revon vuoro saada hattu täyteen. Myös tämä osuma iskettiin pilkulta, kun yksin läpi jälleen karannutta Pohtiota rikottiin boksin sisällä.

Pallo-Iirot suoritti viimeisen vaihtonsa ajassa 77', mutta kentällä olevien Halmisten määrä pysyi vakiona, kun Jami Halminen vaihtui Timi Halmiseen. Pohtio siirsi Iirot 9-0 johtoon kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Revon syötöstä j täyteen kymppiin päästiin vielä ennen täyttä aikaa. Jussi Helin nappasi maalivahdin antaman heikon syötön, ja pääsi viimeistelemään ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa ja aikuisten sarjoissa varmasti boksin sisältä. Lopulta viimeiseksi jääneen 11-0 maalin viimeisteli ajassa 90+2' Pohtio, joka jälleen viime hetkillä onnistui maalinteossa. Abdelali lähetti maalivahdille vaikean pallon 30 metristä, jonka maalivahti torjui suoraan maalin eteen. Irtopalloon irtosi liukkaimmin Pohtio, joka pääsi nautiskelemaan illan kolmannen hattutempun tyhjään maaliin. Tuomari vihelsi pelin päättyneeksi välittömästi maalin jälkeen, jolloin ottelu päättyi Pallo-Iirojen 11-0 voittoon.

Raportissa ensimmäisen maalinsa Kakkosessa tehnyt ja saman tien hatullisen heittänyt Oliver Repo

Repo oli luonnollisesti tyytyväinen peliesityksiin.

- Ei siinä. Tehdään maaleja, ollaan niin paljon parempi kuin vastustaja. Mikäs siinä.

EBK joutui pelaamaan vajaalla pitkän pätkän.

- No joo, kyllä se aika paljon siinä, kun se lähti siitä ulos. Alkoi tulemaan paljon maaleja, pidettiin paljon palloa siinä.

Repo kruunasi oman iltansa uran ensimmäisen Kakkosen maalin lisäksi hattutempulla.

- Mikäs siinä, kun tulee paikkoja. Pakkohan jonkun on pistää sisään.

Viikonlopun viettoon siirrytään positiivisella nuotilla.